«Небесна сотня: кроками історії….»

21 лютого 2022 року

 20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні. З цієї  нагоди відбулася чергова зустріч між студентами 1 курсу 1 групи спеціальності 101 «Екологія» та їх наставницею Мариною Миколаївною Ладикою.

 

Було зазначено вагому роль у творенні новітньої української історії подій кінця 2013 – початку 2014 року: від «Євромайдану» до Революції гідності. В розмові звернули увагу на непереборний дух свободи та прагнення до справедливості українського народу. Останній майдан – не єдиний в історії незалежної України. Була у нас Революція на граніті 1990 року, організована студентством – як однин із перших кроків до незалежності нашої держави. Помаранчева революція 2004 року – як виборювання права на чесні вибори. Революція гідності у 2014 році – обстоювання прав людини та громадянина в прагненні до європейського розвитку. Розглянули і передумови Революції гідності та хронологію тих подій.

«Небесна Сотня» – збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосереднє відношення до подій Майдану грудні 2013 – лютому 2014 року прийнята в Україні. Їх 107 осіб – людей, різних за віком, статтю, освітою, релігійними, й навіть політичними переконаннями, національністю, але спільною активною громадською позицією

Подвиг учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні вшановано на державному рівні. Указом Президента України Петра Порошенка від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні» встановлено 20 лютого – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Це день уособлення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян.

«Творячи майбутнє, пам’ятай про минуле….!»

Господь на небі мав свій план,
Не міг дивитись на руїни.
Тому покликав на Майдан
Синів і дочок України.

Він ніс з-за хмар усім любов.
Навчав добра, як в дні минулі.
Та пролилась безвинна кров,
Вп’ялись в серця свинцеві кулі.

У фарисеїв, у катів
Все відбувалося по плану.
Вже сотню знищено життів,
Відважних ангелів Майдану.

Неля Кінзерська

«Ангели Майдану»

 

 

Марина Ладика

наставник 1 групи 1 курсу

спеціальність 101 «Екологія»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook