Революція Гідності. Не забудемо. Пам'ятаємо історію нашої держави…

18 лютого 2022, 21:24

   День Героїв Небесної Сотні відзначають щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

  18 лютого 2022 року, напередодні цієї пам’ятної дати, в НУБіП України відбувся онлайн-реквієм «Вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення Пам’яті Героїв Небесної Сотні» в ньому взяли участь студенти 1 курсу, 2 групи спеціальності «Міжнародної відносини суспільні комунікації та регіональні студії».

 
  Саме в ці дні вісім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом, революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

  

  
  Ідеєю даного заходу було познайомити студентів з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, ушанувати героїзм українських захисників, поспілкуватися з тими, хто був свідками цих страшних подій.


  Подвиг героїв Небесної Сотні має визначне значення для нашої Батьківщини. Перш за все, вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.

  Ми Єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і сильної держави та чистого неба над нашими головами. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні у наших серцях. Ушануємо хвилиною мовчання всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України!

    

Пам’ять про подвиг Героїв Небесної Сотні вшановується під гаслом "Вдячні за свободу!"

 Герої не вмирають, поки живе пам’ять про них!

 

Ірина Матвієнко, 

куратор 1 курсу, 2 групи
спеціальності «Міжнародні відносини»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook