Доцент кафедри Олександр Файчук успішно провів відкриту лекцію на тему: «Становлення та принципи розширення Європейського Союзу»

21 лютого 2022 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

    Інтеграція економіки України до ЄС є одночасно прагматичним і складним процесом. Зокрема, Угода про Асоціацію між Україною та ЄС, в рамках якої діють Поглиблена і всеосяжна зона вільної торгівлі та безвізовий режим, відкрила для нашої держави як нові можливості так і створила ряд економічних загроз. За таких обставин, щоб у перспективі одержати статичні й динамічні вигоди і мінімізувати ризики від євроінтеграції потрібно сприяти й забезпечувати поширення якісних знань серед всіх членів українського суспільства про Європейський Союз. Тут варто наголосити, що останній у сфері міжнародних відносин продовжує залишатись найбільш ефективним регіональним інтеграційним угрупованням, аналогів якому немає у всьому світі.

Саме таку місію на рівні НУБіП України покладено на навчальну дисципліну «Міжнародна економічна інтеграція. Європейська інтеграція», яку викладає студентам факультету аграрного менеджменту доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Олександр Файчук.  21 лютого 2022 р. на третій парі у дистанційному форматі він на високому педагогічному рівні (підтвердженням слугують високі бали в анкетах студентів і НПП) прочитав відкриту лекцію на тему «Становлення та принципи розширення ЄС» для студентів 3-го курсу факультету аграрного менеджменту спеціальності 073 «Менеджмент».

Крім студентів, інтерес до заняття проявили наступні виклдачі кафедри: к.е.н., доц. Н.О. Коваленко; к.е.н., доц. О.Д. Костюк; к.е.н., доц. І.А.Міщенко; к.е.н., доц. О.С. Ралко і к.е.н., доц. А.А. Тюріна.

          Під час лекції Олександр Файчук приділив значну увагу розкриттю питання історії становлення західноєвропейської інтеграції, використовуючи у  презентації аудіо- та відеоматеріали задля кращого усвідомлення навчальної інформації.

          Друга частина заняття була присвячена процедурі вступу країни до ЄС. Презентувавши і детально розкривши сутність кожного із п’яти основних етапів даного процесу, лектор наголосив на тому, що Україна й досі перебуває на першому з них, тоді як Туреччина і ряд Балканських країн ведуть активні переговори щодо членства у ЄС.

          Наприкінці відкритої лекції Олександр Файчук з метою повторення студентами пройденого матеріалу провів коротку ділову гру, в якій слухачам потрібно було правильно у хронологічному порядку розставити міста Європи у відповідності до їх ролі у процесі становлення Європейського Союзу. З цим завданням третьокурсники справились без проблем.

          Студенти і викладачі кафедри подякували лектору за проявлений високий рівень педагогічної майстерності і цікаво викладений навчальний матеріал.

Підготувала:

к.е.н., доц. Н.О. Коваленко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook