МІЖНАРОДНА ВИСТАВКА «ЗЕРНОВІ ТЕХНОЛОГІЇ 2022»

22 лютого 2022 року
Міжнародний виставковий центр
Викладачі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка взяли участь у 12 міжнародній  виставці інноваційних рішень у зерновому господарстві «Зернові технології 2022», яка відбулася 15-17 лютого 2022 року в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Це найбільша в Україні спеціалізована виставка сучасних технологій зернового господарства, де представлені інноваційні рішення виробництва, зберігання, переробки, транспортування зернових, бобових, круп'яних та олійних культур.

   Викладачі мали змогу ознайомитися з технікою і технологіями для вирощування зернових і олійних культур та обладнанням для зберігання, переробки, а також з технікою для транспортування, навантажувально-розвантажувальною технікою, цифровими технологіями тощо. Також широко була представлена техніка для кормовиробництва.

 

    Велику зацікавленість викликала кормозбиральна техніка німецької компанії KRONE, яка виготовляє весь комплекс машин для заготівлі кормів. На сьогоднішній день KRONE пропонує найпотужнішу сільськогосподарську машину в світі - кормозбиральний комбайн BiG X.

      Заслуговує на визнання технологія STRIP-TILL від MZURI PRO-TIL, яка поєднує в собі елементи традиційного (плужного) і нульового (no-till) обробітку ґрунту. Посівні комплекси MZURI виконують 3 ключові операції за один прохід і дозволяють проводити сівбу будь-яких сільськогосподарських культур. Розпушування (на глибину до 25 сантиметрів), внесення добрив (на всю глибину обробітку), висів насіння (на контрольовану глибину) виконуються без попередньої підготовки ґрунту, по стерні попередника.

 

  Актуальною на сьогодні є вітчизняна продукція ТОВ «Завод Агропромислових технологій» (м. Харків) представлена обладнанням для сушіння та зберігання зерна, це - зерносушарки, теплогенератори для зерносушарок на різних видах палива: солома, тріска, пелети, дрова, газ, рідке паливо, а також обладнання для зберігання та транспортування зерна – силоси, норії.

    Враховуючи зростання рівня культури землеробства в Україні (тільки за останні роки імпорт мікродобрив зріс майже у 80 разів), актуальним є спеціальне обладнання для внесення цих мікродобрив представлене німецькою машинобудівною компанією LEHNER, яка пропонує моделі пневматичного VENTO та розкидного Super Vario посівних модулів, що можуть висівати як насіння, так і гранульовані добрива.

 

 Зацікавлення викликала техніка компанії EINBÖCK, яка є одним з провідних виробників у сільськогосподарському машинобудуванні Австрії, особливо культиватори для міжрядного обробітку грунту із системами автоматичного водіння по рядках з використанням стежних гідроприводів, що дає змогу забезпечити мінімальну захисну зону для рослин в рядку.
 
 
 Волянський М.С.,
доцент кафедри с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook