Інститут молекулярної біології і генетики НАН України - новий партнер НУБіП України

18 вересня 2014 року

17 вересня керівники Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко та Інституту молекулярної біології і генетики НАН України Ганна Єльська підписали договір про співробітництво. У ньому сторони визнали один одного стратегічними партнерами і домовилися направляти свої зусилля на розвиток співробітництва у навчальній, науковій, виробничій та інноваційних сферах.
Рушійною силою для підписання цього документу стала ініціатива студентки 4-го курсу факультету біотехнологій Євгенії Нестеренко виконати дипломну роботу на базі Інституту молекулярної біології і генетики. Декан факультету Юлія Коломієць пішла назустріч бажанню дипломниці та звернулася до керівництва інституту з проханням про допомогу. І тепер, завдяки студентській ініціативі, наш університет має ще один договір про співробітництво!


Він передбачає організацію спільної науково-дослідницької діяльності на тему «Дослідження взаємодії антипухлинного цитокіну ЕМАР ІІ з гамма-циклодекстрином в еананокомпозитному комплексі». А ще професійну підготовку студентів за замовленням інституту і перепідготовку та підвищення кваліфікації його фахівців. Крім того, працівники Інституту молекулярної біології і генетики залучатимуться до викладацької діяльності проведення семінарів щодо молекулярної генетики, генетики клітинних популяцій, білкової інженерії та біоінформатики, інструментальних методів досліджень тощо . На базі ж інституту організовуватимуться і проводитимуться різні види практик, підготовка випускних робіт студентів університету з використанням високотехнологічного обладнання та експертна оцінка якості освітніх програм за профілем нашого партнера.


За замовленням Інституту молекулярної біології і генетики вчені НУБіП України проводитимуть також науково-дослідні роботи та створюватимуть разом з колегами спільні колективи для реалізації науково-технічних інноваційних проектів, до яких залучатимуть і студентство.

І це далеко не повний перелік перспектив співпраці, які відкриває це співробітництво, адже, сподіваємось, надалі воно тільки розшириться.


Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook