Відновлення процесу підготовки соціальних працівників в умовах воєнного стану

17 березня 2022, 13:19

   В умовах війни зростає актуальність підготовки соціальних працівників, оскільки так і чи інакше, кожен громадянин країни, не за своєю волею, стає об’єктом (ті, хто потребують допомоги) або суб’єктом соціальної роботи (ті, хто можуть надати допомогу).


 

   Із 14 березня в НУБІП України відновився освітній процес. Важливо відмітити кілька особливостей: по-перше, здобувачі вищої освіти, мають можливість поспілкуватися під час онлайн занять із викладачами та одногрупниками, відволіктися від потоку новин про війну, що позитивно впливає на їх психоемоційний стан; по-друге, мають можливість продовжити навчання і здобувати фах, і як ми бачимо, більш усвідомлено виконувати навчальні завдання; по-третє, відновлення навчання формує у здобувачів відчуття затребуваності.


   

   Науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи та реабілітації, враховуючи сучасні обставини навчання, реалізують принцип опори на позитив, принцип мажорного тону (за А.С. Макаренком).

     

   З цією метою викладачі на заняттях організовують веселі вікторини, жартують, наводять позитивні приклади, і в цілому створюють атмосферу сприятливого психологічного клімату, оптимізму, віри у перемогу та щасливе майбутнє. Так і буде. Слава Україні! 

     

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook