ННІ земельних ресурсів та правознавства приступив до реалізації програми розвитку університету "Голосіївська ініціатива - 2020"

19 вересня 2014 року

 19 вересня відбулася чергова співбесіда адміністрації університету із керівництвом навчально-наукового інституту земельних ресурсів та правознавства. Про роботу інституту проінформувала його директор Ольга Дорош

 
Імідж підрозділу на рівні держави, за словами Ольги Степанівни, за останні 5 років зріс. Вчені інституту брали участь у розробці законопроектів у сфері землеустрою, вирішенні правових проблем земельних і майнових відносин, ринку земель, аграрного, земельного та екологічного права і розвитку сільських територій. На базі ННІ сформовано центр великомасштабного атласного картографування земельних ресурсів та річково-басейнових систем.  Підтвердження цьому – розробка атласу земельних ресурсів адміністративного району. Заплановано здійснювати такі роботи і для навчально-дослідних господарств університету. 
 
В ННІ земельних ресурсів і правознавства працюють над реалізацією «Голосіївської ініціативи - 2020». Вже зроблено перший крок у цьому напрямку – затверджено інститутський план заходів в контексті програми розвитку університету. На рівні ННІ сформовано робочу групу, яка вивчає перспективи підрозділу в рамках введення в дію Закону України «Про вищу освіту». 
 
Під час бесіди мова йшла і про навчальну роботу, методичне забезпечення навчального процесу, відкриття нових напрямів підготовки та спеціальностей. Одним із найважливіших питань було підвищення якості освітніх послуг. На це вкотре звернув увагу перший проректор Ігор Ібатуллін. Його думку продовжив проректор з навчальної і культурно-виховної роботи Сергій Кваша та додав: діяльність інституту має бути тісно пов’язаною з державою. Також потрібно активізувати виховну роботу серед студентів.
 
На засіданні обговорено і недоліки профорієнтаційної діяльності, пріоритетні напрями наукових досліджень інституту та його фінансовий стан. Йшлося  також про кадровий потенціал ННІ. Активну участь в обговоренні взяли проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило, начальники планово-фінансового відділу Наталія Дробот, науково-дослідної частини Андрій Білоус.  Як окреме питання, розглянуто міжнародну діяльність підрозділу. Так, на факультетах інституту навчаються 9 іноземних студентів. Розвинута співпраця із закордонними вишами, особливо в Туреччині. Напрямами співробітництва є академічні обміни, навчання студентів тощо. 
 
На завершення ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив: інститут має зробити все, щоби конкурувати із провідними вишами в галузі підготовки юристів і землевпорядників, не втрачаючи при цьому своєї специфіки. А для цього необхідно збільшувати кількість іноземних студентів та поліпшувати відбір абітурієнтів.  
 
Прес-служба НУБіП України
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook