Підготовка магістерських робіт та випуск магістрів-дослідників головні питання кураторської години студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

27 березня 2022 року

 

 Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!

Говорить сьогодні дорослі й малі,

Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,

Немає такої, як ти на землі.

Дай щастя, Боже, нашій Україні,

Такій великій, рідній і єдиній,

У кожне місто і село квітчасте

Пошли любов і світле щастя.

Молюсь за тебе, Україно,

Молюсь за тебе кожен час,

бо ти у нас одна-єдина, —

Писав в своїх віршах Тарас.

Молюсь, — казав він, щоб у тебе

Не було між людьми війни,

Щоб завжди було чисте небо

На нашій стомленій землі.

Щоб завше у садку смерека

Весняним квітом під вікном цвіла

І прилітали з вирію лелеки,

Щоб гомін хвиль послухати Дніпра!

     Перш за все, Юлія Петрівна зосередила увагу магістрів-дослідників ОНП "Нутріціологія" на необхідності прикласти зусилля заради реалізації освітньої та наукової складової підготовки фахівців у складний воєнний час сьогодення - це підготовка та успішний захист магістерської кваліфікаційної роботи.  Наразі для комунікації зі здобувачами достатньо наявності смартфону та можливості підключення до інтернету. Саме завдяки Viber-групам, платформам Webex та Zoom, а також коректній роботі електронної пошти наукові керівники мають можливість продовжувати освітню та наукову роботу з магістрами.

     Також куратором була зосереджена увага магістрів на проведенні ХІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», в якій участь магістрів є обовязковою. Для цього кожен магістр за участю наукового керівника має підготувати тези доповідей за темою магістерської роботи та подати її до Збірника наукових праць, який буде опубліковано за результатами конференції.

      Староста групи Юлія Дерун запевнила, що не дивлячись на складні умови, які випали для нас під час навчання, в умовах карантину, а зараз у воєнний час, усі магістри, під організаційно-методичним керівництвом науково-педагогічних працівників,  вправно виконували експериментальні дослідження, поєднуючи виготовлення інноваційних продуктів в умовах сучасних лабораторій кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів, адже магістерська робота – це самостійна індивідуальна кваліфікаційна робота з елементами дослідництва та інновацій, яка є підсумком теоретичної та практичної підготовки магістрів де одним з головних завдань - проведення експериментальних досліджень. Було зазначено також, що магістерські кваліфікаційні роботи на 70% вже виконані, залишилось лише оформити їх відповідно до встановлених вимог. "Ми впевнені, що роботи до захисту перед Екзаменаційною комісією будуть готові", стверджує магістранка.

    До засідання також була долучена заступник декана Наталія Слободянюк, яка зосередила увагу присутніх на забезпеченні у дистанційному та змішаному форматах повне виконання індивідуальних навчальних планів магістрів за весняний 2021-2022 н.р. та весь період підготовки; організації та проведенні завершальної весняної екзаменаційної сесії, яка буде у магістрів з 18 квітня; на проведенні підсумкової атестації магістрів-дослідників - захисті магістерських кваліфікаційних робіт.

     Наталія Михайлівна ознайомила присутніх, що з метою підвищення якості підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» у Національному університеті біоресурсів і природокористування України Вчена рада університету затвердила зміни і доповнення, що внесені до «Положення про підготовку магістрів у НУБіП України» (протокол № 6 від 23 лютого 2022 р.). Зазначила, що захист магістерських робіт буде проходити згідно із вимогами даного Положення. Усі магістерські роботи мають пройти перевірку на академічну доброчесність, отримати рецензії науковців та мати відгуки наукових керівників.

     Також було зазначено, що магістерська робота магістрів-дослідників є прикладним науковим дослідженням, що поєднує наукову і науково-дослідну роботу, спрямовану на отримання і використання знань для практичної реалізації формування в Україні індустрії здорового харчування. Кінцевим результатом магістерської роботи є рекомендації щодо створення інноваційних технологій та інноваційних харчових продуктів.

      На завершення Юлія Петрівна побажала усім мирного неба, терпіння, успіхів нашим креативним студентам в подальшому успішному науковому пошуку, проведенні досліджень та завершенні кваліфікаційної магістерської роботи!

Тримаємо стрій та спільними зусиллями впевнено крокуємо до перемоги!

Слава Україні!

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook