Навчання з надією на майбутнє

28 березня 2022, 22:14

XXI  століття –  це століття бурхливого розвитку науки, техніки та високих технологій, епоха інформації і наукових знань. Тому немає нічого дивного, що підвищення якості освітнього процесу здійснюється шляхом використання новітніх технологій та адаптації в інформаційному просторі. 

За час карантинних обмежень, пов’язаних з COVID-19,  викладачі та студенти налагодили тісний взаємозв’язок комунікацій з метою набуття освітніх знань. 
На жаль, воєнний час диктує свої жорстокі умови.  Тому навчання посеред цього має бути тим світлом, що допоможе студентам одночасно відволікатись від страшних реалій, концентруватись та набувати нових знань, незважаючи  ні на що.
Кафедра терапії і клінічної діагностики НУБіП України у повному складі  продовжує освітній процес у дистанційному форматі. Щоденно відбуваються лекційні та лабораторно-практичні заняття згідно розкладу у студентів 2, 3, 4, 5 курсів факультету ветеринарної медицини. 
Завдяки атестованим  ЕНК  «Клінічна діагностика хвороб тварин» https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1178  для  3 курсу та ЕНК «Клінічна діагностика внутрішніх хвороб тварин»  https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=1144  для студентів 2 курсу скороченого терміну навчання, викладання дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» є повністю забезпеченим.  Комунікація з студентами відбувається за допомогою відеоконференцій Zoom, Webex, месенджерів Viber, Telegram. 
 
Згідно програми, із студентами 2 скороченого курсу на даний час продовжуємо вивчення загального дослідження тварини, дослідження шкіри та лімфатичних вузлів. 
 
В той же час, із студентами 3 курсу  розпочали вивчення системи травлення, розглянули дослідження багатокамерного шлунку у жуйних тварин, методику зондування та приступили до вивчення методів дослідження шлунку у моногастричних тварин. 
 
Загалом, близько 60 % студентів регулярно виходять на зв’язок, активно та стабільно працюють у ЕНК дисциплін, про що свідчить статистика використання курсу за останні 2 тижні. 
 
 
Слід зазначити, що незважаючи на всі труднощі, студенти не втрачають віри у перемогу, у різних умовах знаходять час для опанування дисципліни, виконують практичні завдання, розпочали роботу над курсовою роботою, хто має можливість у більш безпечних на сьогодні  регіонах  продовжують стажуватись у клініках ветеринарної медицини. 
Навчаються заради того, щоб у майбутньому вносити свій вклад у відбудову та розквіт нашої держави.
Слава Україні! 
 
 Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Немова
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook