Відкриті лекції кафедри аквакультури під час воєнного стану

5 квітня 2022 року

     Незважаючи на воєнний стан та складні умови, що перешкоджають нормальному освітньому процесу, на кафедрі аквакультури відновлено навчальний процес за всіма освітніми програмами.
   З метою популяризації навчання, а також забезпечення належної якості вищої освіти 23 березня 2022 року доцентом кафедри Іриною Кононенко проведено відкриту лекцію для ОС «Магістр» 1 р.н. за дисципліною «Інтенсивні технології в аквакультурі» на тему: «Вплив аквакультури на стан довкілля та його мінімізація».

 

    Дана тематика є популярною для обговорення серед світової спільноти, адже сьогоднішній рівень розвитку аквакультури використовує низку інтенсифікаційних заходів (годівля, удобрення ставів, лікувальні препарати тощо), які чинять потужний вплив на систему вирощування. Крім того, аквакультура окрім виробництва продукції має і відходи (органіка, СО2, аміак тощо), які потрібно правильно утилізувати. Все це вимагає комплексних знань студентів стосовно впливу різних напрямків аквакультури на водні системи та оточуюче середовище, а також вмілого застосування заходів щодо мінімізації цього впливу. Саме тому, на лекції, серед іншої важливої інформації, було проаналізовано зміни параметрів водного середовища при вирощуванні різних об’єктів аквакультури різними методами та роз’яснено механізми зменшення їх негативного впливу за умови застосування різноманітних сучасних методів та підходів.

 

   Студенти та запрошені проявили високу активність, було задано багато додаткових питань. Слід відмітити, що лекція була проведена на високому методичному рівні, презентація містила багато оригінальних ілюстрацій, що наочно демонструють тему та предмет обговорення.

     Порівнюючи рівень викладання в НУБІП України із закордонними університетами варто зауважити, що за своїм фаховим рівнем та професіоналізмом наші викладачі не поступаються колегам з Європейського Союзу та США. В майбутньому, було б доцільно, кращий лекційний матеріал перекласти на англійську мову та розробити цикл лекцій, що був би доступний для закордонних здобувачів вищої освіти.

Віталій Бех,
завідувач кафедрою аквакультури

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook