Особливості ведення навчального процесу працівниками кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій в умовах воєнного стану.

1 квітня 2022 року

   Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій є випусковою кафедрою, основна мета освітньої діяльності якої полягає у підготовці фахівців, здатних розв’язувати спеціалізовані задачі та практичні проблеми електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, що передбачає застосування теорій і методів фізики та інженерних наук.
   Підтримувати високий рівень освітньої діяльності в сучасних умовах військового стану, в яких сьогодні вимушено перебуває наша держава, є важливою задачею кафедри. Це складна задача, для вирішення якої викладачі повинні проявляти надзвичайну гнучкість в освітньому процесі, забезпечуючи високу якість як теоретичної так і практичної підготовки студентів. Така гнучкість науково педагогічних працівників (НПП) проявляється у використанні інформаційних ресурсів (платформа Е-Learn), сервісів (Google Meet, Zoom та ін.) та чатів (Telegram, Viber). Всі ці технології значно допомагають викладачам знайти контакт з кожним із студентів.
   Незважаючи на складні умови, коли викладачі та студенти знаходяться в різних куточках України, за постійної повітряної тривоги, згідно з наказом ректора університету Станіслава Ніколаєнка усі НПП кафедри поновили проведення занять в дистанційному режимі, причому майже 100 % занять відбувається згідно затвердженого розкладу.
   Одним з таких НПП є доцент Андрій Березюк, який викладає дисципліни «Електричні апарати» для студентів повного і скороченого терміну навчання спеціальності 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», а також «Електротехніка і електромеханіка» для студентів спеціальності 151 – «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології».

Як інформує Андрій Березюк, практично в кожній академічній групі, для яких він викладає є декілька студентів, які не мають стабільного з’єднання з інтернет мережею та не завжди можуть вчасно приєднатись до онлайн конференції. В таких випадках комунікація відбувається зазвичай в Telegram чатах, які ще на початку навчального семестру були створені для кожної окремої групи. 

Разом з цим доцент А. Березюк щотижнево проводить онлайн зустрічі із дипломниками. Один з них – студент дослідник 2 року магістратури Андрій Скоринчук, який проживає в м. Васильків. Враховуючи достатньо напружене становище в місті, А. Скоринчук знаходить можливість вийти на зв’язок та впевнено рухається до успішного захисту кваліфікаційної магістерської роботи.

Підсумовуючи хочу сказати, що всі працівники кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій відповідально ставляться до своїх обов’язків і тримають освітній фронт.


І. Радько,
в.о. завідувача кафедри ЕЕЕ
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook