Викладачі кафедри ОПБСТ: підтримуємо студентів та допомагаємо їм на шляху до завершення навчального семестру!

12 квітня 2022 року
     Спокійний плин цьогорічного весняного семестру грубо перервала війна. Але, незважаючи на виклики сьогодення, науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві надають освітні послуги у встановленому обсязі та відповідно до затвердженого навчального плану та графіку освітнього процесу.
   Досвід організації дистанційного навчання та проведення онлайн занять, якого набули викладачі підчас карантину, дає можливість впевнено та ефективно здійснювати освітній процес і в умовах воєнного часу. Доцент Олег Заболотько, провідний викладач дисципліни «Машиновикористання у тваринництві» постійно вдосконалює електронний курс, розміщений на навчально-інформаційному порталі НУБіП України. Студенти активно працюють, користуючись ресурсами, розміщеними на ЕНК, який був атестований у 2020 році.
    Навчальний процес навіть в умовах війни продовжується згідно розкладу. 12 квітня 2022 року викладачі кафедри ОПБСТ Олег Заболотько та Світлана Потапова проводили онлайн заняття з дисципліни «Машиновикористання у тваринництві» для студентів 4 курсу механіко-технологічного факультету спеціальності «Агроінженерія». В цей день заняття відвідав декан факультету Вячеслав Братішко.
    На першій парі практичне заняття з групою АІ-1801 проводив доцент Олег Заболотько. Виконувалася робота з проектування потоково-технологічних ліній на прикладі стаціонарного кормоцеху КОРК-15. Мета практичної роботи - навчитися підбирати машини та обладнання, їх місце в лініях, методику визначення кількості машин і обладнання (МОТ). Розміщувати МОТ в лініях перед подачею компонентів на збірний транспортер (за основними критеріями). Забезпечити раціональну роботу МОТ. Уяснити суть технології обробки кормів і засвоїти методику визначення продуктивності ліній кормоцеху та вибору машин.

    Студенти працювали з робочим зошитом та методичними рекомендаціями за темою роботи. Проводилася онлайн співбесіда: «запитання» – «відповіді». Наприкінці заняття декан факультету Вячеслав Вячеславович Братішко приєднався за посиланням, яке є на сайті факультету та на електронному курсі дисципліни. Перевірив відвідуваність групи занять, якість роботи та поспілкувався зі студентами. Уточнив поточні питання, проблеми у навчанні та побажав успіхів.
     На третій парі Олег Олександрович передав естафету Світлані Потаповій. Викладач ознайомила студентів з методикою проведення розрахунків і пояснила порядок виконання та оформлення практичної роботи, звернувши увагу учасників онлайн заняття на методичні та довідкові ресурси, розміщені на ЕНК, які допоможуть їм під час виконання роботи.

    Вячеслав Вячеславович долучився до заняття, поцікавився у здобувачів їх успіхами та нагадав про важливість виконання навчальних завдань навіть у такий складний час, тим паче що присутні є студентами випускного курсу. Студенти задали декану запитання стосовно початку екзаменаційної сесії та термінів проведення державних іспитів.
     Воєнний стан - не кращий час для навчання, але студенти-механіки намагаються не здавати позицій, прямуючи до закінчення навчального року і викладачі роблять все, щоб допомогти їм на цьому не простому шляху!
 
Світлана Потапова, Олег Заболотько, доценти кафедри ОПБСТ
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook