ПІДГОТОВКА МАГІСТРІВ НА ФАКУЛЬТЕТІ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

19 квітня 2022 року
м. Київ, НУБіП України, кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

 

 

Сьогодні Україна переживає надзвичайно складний період – війну за незалежність яка внесла разючі зміни в освітній процес.

 

 

Воєнні дії тривають, але головне, що об’єднує всіх УКРАЇНЦІВ – це те, що ніхто не сидить, склавши руки. Якщо не зі зброєю в руках, то волонтерство і, безперечно, професійна діяльність, що відповідає заклику нашого Президента Володимира Зеленського – утримати економіку держави на належному рівні. Основне завдання освітян у нинішній ситуації – це якісне продовження навчального процесу.

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК одним із перших активно приступив та виконує завдання керівництва. На Факультеті, з поміж інших важливих спеціальностей готують і фахівців за освітньою програмою «Якість, стандартизація та сертифікація» (в рамках спеціальності 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка»).

Адже якість та безпечність харчової продукції є основою безпечної життєдіяльності. Після нашої спільної перемоги спеціалісти галузі приступлять до свої щоденної роботи – підтримання функціонування систем управління безпечністю харчових технологій.

 

  

 

УКРАЇНА – мирна аграрна країна, саме тому важливе значення має вивчення дисципліни «Стандартизація та сертифікація с.-г. продукції». Для студентів факультету харчових технологій та управляння якістю продукції АПК в повній мірі проводяться лекційні, практичні та лабораторні заняття, хоча і в дистанційному режимі.

 

  

 

На лекціях студенти ознайомлювалися з національними правилами розроблення стандартів, які відповідають міжнародним нормам, європейським принципам оцінювання відповідності. Разом з викладачами аналізують напрямки в аграрній діяльності, які підлягають обов’язковій сертифікації, опановують вміння вірно обирати схему сертифікації продукції.

 

  

 

В пригоді став досвід аналізування органів сертифікації, випробувальних лабораторій під час їх відвідування у першому навчальному семестрі, лекції щодо сертифікації насіння та садивного матеріалу від першого заступника міністра аграрної політики Тараса Висоцького. Все для того, щоб після закінчення війни бути повноцінними спеціалістом зі своєї галузі та приступити до розбудови УКРАЇНИ.

 

 

   

 

НУБіП України готує майбутніх керівників для Агропромислового комплексу нашої держави. Саме тому важливим є вивчення дисципліни «Менеджмент персоналу». В рамках дисципліни, магістри освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація», вивчають концепції та основні процеси управління персоналом, корпоративну поведінку та культуру організацій, соціальну відповідальність керівників.

Практичні роботи з дисципліни проходять з максимальним залученням студентів. Зокрема остання відбулася у вигляді ділової гри, де студенти навчалися відбору та підбору персоналу. Адже ефективність діяльності організації перш за все залежить від якості персоналу.

 

  

 

 

Попередньо майбутні фахівці розробляли корпоративний кодекс організації у вигляді власних проектів, зокрема й для благодійних та волонтерських організацій що допомагають у час війни. Такий спосіб навчання дозволяє не лише отримувати нові знання та відразу закріплювати практичні навички, а й дозволяє відволіктися від постійних тривожних новин.

 

  

 

 

 

Юлія Слива, к.т.н., доцент кафедри
стандартизації та сертифікації
с.г. продукції

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook