Молоді науковці в дії

19 квітня 2022 року

   Вже вшосте відбулася Міжнародна науково-практична конференція студентів аспірантів і молодих вчених “Роль молоді у розвитку АПК України” започаткована факультетами Аграрного менеджменту та Гуманітарно-педагогічним. За мету конференції було зібрати кращі уми студентської та аспірантської молоді в актуальних питаннях соціальної роботи та адміністрування в межах воєнного часу, залучивши до обговорення науковців різних країн.

 

   Опісля інтро від деканів факультетів Остапчука Анатолія Дмитровича, Савицької Інни Миколаївни та ідейної натхненниці конференції Шинкарук Лідії Василівни, перейшли до виступів іноземних колег з Індії, Ізраїлю та Польщі, які підтримують тісну співпрацю з нашим університетом та країною. 

               

   Вони пропонували інформаційну та особистісну підтримку молоді у зміцненні їх навчальних та наукових досягнень. Розгорілася палка дискусія, що стосувалася ролі та місця України та українських науковців в сучасному світовому науковому просторі. Далі розпочали свої виступи студенти та аспіранти факультету аграрного менеджменту, Вся друга секція була присвячена питанням соціальної роботи в Україні. На ній зупинимося більш детально.

   

   Роботу секції за хорошою традицією розпочала завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації професорка Сопівник Ірина Віталіївна, яка зорієнтувала присутніх, а їх зібралося більше ста осіб, в питаннях, які будуть зачіпати сьогодні студенти, та дала свій прогноз, щодо подальших перспектив розвитку наукової думки в цій царині.

   Першим зі своєю доповіддю виступив Прохорчук Олександр Михайлович, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної роботи і реабілітації НУБіП України, Голова РМУ ГПФ НУБіП України. Тема доповіді «Волонтерська діяльність молоді в умовах воєнного стану» не тільки відображала сучасний стан волонтерства, а й підкріплювалася особистим прикладом Олександра Михайловича.


 

   Наступною порушувала важливе питання роботи з фрустрованими дітьми по темі свого наукового дослідження «Особливості соціально-психологічної реабілітації дітей із деструктивними фрустраціями під час інклюзивного навчання» - Будегай Вікторія, здобувачка третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти НУБіП України.

   

   Далі виступила Фріауф Наталія, здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Соціально-психологічна реабілітація» НУБіП України. Тема доповіді: «Соціальна робота зі студентською молоддю з особливими освітніми потребами в умовах надзвичайних ситуацій» виявилася надзвичайно актуальною і випереджаючою, адже нажаль, прогнозовано, опісля війни кількість студентів з особливими освітніми потребами збільшиться.

   

   Актуальне питання «Соціальна адаптація військовослужбовців із посттравматичним стресовим розладом» висвітлювала Куценко Ірина, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 4 курсу, спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України.
Алєксєєв Олександ, здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 3 курсу, спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України, голова Студентської соціальної служби НУБіП України розповів загалу як працює і чим допомагає наразі «Організація діяльності студентської соціальної служби (на прикладі НУБіП України)», та розказав, які є нагальні потреби та запити студентської молоді.
   Білокінь Оксана, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 2 курсу, спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України презентувала доповідь «Трансформації особистості сучасної молодої людини: від постмодерного індивіда - до духовно-зрілого громадянина», в якій підняла цілу низку філософсько-етичних питань становлення сучасного українця.

    

   Продовжила і доповнила попередню тему Клименко Анна, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 2 курсу, спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України. У своєму виступі «Україна XXI cт. як епіцентр глобальної аксіологічної реконструкції» наголосивши про те, як важливо кожному з нас сприймати Україну платформою для можливостей.

    Мажар Оксана, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 2 курсу, спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України звернулася до теми «Соціальна робота з дітьми-сиротами та дітьми позбавленими батьківського піклування», так як на даний момент тема сирітства і бездоглядності в Україні набирає обертів. В ході дискусії, Сопівник І.В. зазначила, що дана тема потребує подальшого розгляду і дискусії на кафедральному рівні наукових пошуків.

   Інший бік соціальних проблем відкрила Яким Наталія, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 1 курсу, спеціальності «Соціальна робота» НУБіП України. ЇЇ доповідь на тему «Досвід медичної та психологічної допомоги постраждалим та пораненим внаслідок військового конфлікту» була надзвичайно інформативною, адже сама Наталя на разі є практикуючим медиком і здобуває вищу освіту в соціальній роботі, з точки зору застосування медико-психологічних знань.

   Завершила плеяду надзвичайно вдалих і ґрунтовно пропрацьованих студентських виступів Ничипорук Ангеліна, здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 1 курсу. ЇЇ тема доповіді «Дослідження проблеми професійної зайнятості людей з інвалідністю в рідному місті», ще раз нагадала всім присутнім, як важливо знати своє місце у професійній діяльності в цей непростий для України час. Особливо, людям з інвалідністю, які і в довоєнний час мали проблеми з працевлаштуванням.

   

   Три години надзвичайно плідної роботи пролетіли і ще раз довели кожному, що і викладачі, і студенти і молоді науковці - на своєму місці. Тримають свій, науковий фронт робіт, підтримуючи таким чином економіку і наукову спільноту країни та світу.

Слухала та зробила огляд, асистент кафедри соціальної роботи Білик Руслана Миколаївна
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook