Першокурсниця Валерія Ведмідь: НАС ОБ’ЄДНУЄ ЛЮБОВ ДО ТВАРИН І БАЖАННЯ ЇМ ДОПОМОГАТИ

20 квітня 2022 року
ФВМ НУБіП України

Мене звати Валерія Медвідь. Я студентка 9 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини (скорочений термін навчання). Хочу поділитися своїми думками щодо навчання на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України. Ветеринарним лікарем я мріяла стати з дитинства. Ще маленькою спостерігала за деякими видами тварин і мені було це цікаво. Задавалася питаннями: "Чому кури їдять зерно, а кролі - траву?" Зараз це звучить смішно і по-дитячому.

Саме тому, спочатку я вступила до Немішаївського фахового коледжу НУБіП України. Під час навчання в коледжі займала активну позицію: відвідувала танцювальний гурток, брала участь у спортивних змаганнях і в різноманітних конкурсах. Одним із найяскравіших конкурсів, який мене особливо вразив, – «Краса НУБіП 2020». Вже тоді, я твердо вирішила для себе, що буду вступати саме на факультет ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України. Величний заклад із більш ніж столітньою історією, мальовниче місце його розташування – "Голосієво" захопили моє серце. Тут навчається багато моїх друзів і знайомих, велика кількість позитивних людей, які прагнуть стати кращими в своїй професії. Особливо хочу подякувати нашому куратору Григорію Бойку та викладачам на курсі, які завжди підтримують і допомагають у навчанні та порадами нашій дружній групі. Своїх друзів із коледжу також закликаю вступати до НУБіП України, де є можливість, окрім навчання, брати участь в усіх можливих культурних і спортивних заходах, займатися у гуртках, всебічно розвиватися, від чого отримуєш позитивні емоції і переповнюють відчуття.

Таку ж пораду я даю і своєму другові – Дорошенку Геннадію. В нас багато спільних інтересів і він також у цьому році планує вступати до НУБіП України. Ми разом займалися танцями, у секціях із баскетболу і волейболу. До вибору ветеринарного фаху його спонукала любов до тварин. Кожного дня по дорозі до школи він підгодовував безхатніх тварин. Почав відвідувати клініку на вихідних і зараз має неабияку жагу до навчання. Ми разом обговорюємо різні клінічні випадки з ветеринарної практики, щоб у подальшому бути впевненішими в правильності своїх дій і не зашкодити тваринам.

Мені цікаво було почути від Геннадія, що для нього насьогодні означає професія лікаря ветеринарної медицини. На що він відповів:
- "Для мене бути ветеринарним лікарем – це впевненість у своєму майбутньому, змога надавати допомогу і рятувати братів наших менших, робота з цікавими видами тварин, нести безпеку людству. Є гарний вислів: «Лікар лікує людей, а ветеринар – усе людство». Обравши саме факультет ветеринарної медицини в НУБіП України, я прагну отримати нові знання, якісну практичну підготовку, можливість реалізувати себе, спробувати свої здібності в різних напрямках цієї важливої і гуманної професії та обрати свою перспективу. Я переконаний, що для вдосконалення та поглиблення знань і вмінь, мною зроблено правильний вибір – факультет ветеринарної медицини НУБіП України!".

P.S. Вражає мотивованість і чітка позиція молодих людей, які свідомо обирають одну з найважливіших для людства професій та навчаються на факультеті ветеринарної медицини! Для них характерне небайдуже ставлення до тварин, які залежні від відношення людей. У руках цих рішучих і допитливих сьогоднішніх студентів і абітурієнтів не лише питання здоров’я тварин і безпеки людства, але й майбутнє цивілізованого суспільства, в якому чільне місце займає гуманізм в усіх його проявах (професорка Вікторія Грищенко).

Миру Україні!
Процвітання НУБіП України і факультету ветеринарної медицини!


Валерія Медвідь, студентка ФВМ;
Геннадій Дорошенко, випускник Немішаєвського фахового коледжу НУБіП України;
Вікторія Грищенко, професорка кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого .

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook