Збори наставників: аналіз результатів проміжної атестації та завершення навчального семестру

20 квітня 2022 року
   Важко переоцінити важливість роботи наставника, тим більше у такий складний час, коли студенти потребують особливої уваги та підтримки. Саме про це нагадав колегам декан механіко-технологічному факультету Вячеслав Братішко, розпочинаючи 19 квітня в режимі онлайн збори наставників академічних груп.

   Вячесав Вячеславович відмітив, що навчальний процес на механіко-технологічному факультеті відбувається системно і злагоджено. Проведена проміжна атестація дозволила побачити загальну картину та виявити слабкі ланки. На жаль, окремі студенти не були атестовані по більшій кількості навчальних дисциплін. Перед наставниками стоїть завдання зв’язатись з кожним із студентів ввірених їм груп, які були не атестовані, і з’ясувати причини низької успішності. Проте, важливо розуміти, що багатьом з них доводиться працювати у зв’язку з непростою економічною ситуацією. Дехто з студентів задіяний у ТРО та в збройних силах, або приймає участь у весняно-польових роботах. Але зараз студенти мають зосередити свою увагу на освітньому процесі та сконцентрувати зусилля на закінченні навчального семестру. Адже наближається сесія і проміжна атестація дає можливість побачити, у кого із здобувачів освіти можуть виникнути проблеми на іспитах.

 На жаль, є студенти, які для себе вирішили, що не бажають продовжувати навчатися. Саме з такими студентами необхідно поспілкуватись в першу чергу та, за можливості, переконати їх не кидати навчання.
    Наставникам випускних курсів бакалаврів потрібно заохочувати студентів до вступу до магістратури. Цього року бажаючі вступити до магістратури подавають заяву, мотиваційний лист та здають іспит в ЗВО. Тому вступникам варто скористатись можливістю вступу за спрощеною процедурою, без складання ЄВІ.

    Заступник декана Ігор Сівак вкотре нагадав присутнім про необхідність систематичної роботи з усіма учасниками академічних груп, і особливо активізувати взаємодію зі студентами, які мають заборгованості. Ігор Миколайович наголосив, що інформація про проведення кураторських годин та результати виховної роботи обов’язково має бути відображена на веб-сторінках кафедр.

   По кожній групі наставники звітували про роботу, проведену з студентами-боржниками. Аналізуючи причини низької успішності окремих студентів, виступаючі відмічали, що більшість випадків мають загальний характер. Деякі студенти знаходяться за кордоном, інші евакуювались в безпечніші місця всередині країни. Але практично у всіх переміщених осіб виникають проблеми з навчанням – і внаслідок стресових обставин, і внаслідок технічних складнощів. Багато з тих, хто лишився в Україні, скаржаться на поганий інтернет- зв'язок. Окремі студенти беруть участь в теробороні або займаються волонтерством.

   Але все ж більшість студентів активно працюють над ліквідацією заборгованостей, тому наставники оптимістичні у своїх прогнозах і вважають, що насправді «проблемних» студентів на сесії виявиться не багато.
   Отже, продовжуємо наполегливо працювати, підтримуючи студентів та допомагаючи їм успішно завершити навчальний семестр. Все буде Україна!
 
Світлана Потапова, відповідальна за інформаційне наповнення веб-сторінки факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook