Викладачі кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька взяли участь у вебінарі «Профілактика антибіотикорезистентності , запорука отримання безпечної продукції»

21 квітня 2022 року
Кафедра ветеринарної гігієни ім. професора А.К. Скороходька активно приймає участь у наукових заходах Державної установи «Науково-методичного центру вищої  та фахової передвищої освіти». Так, 21 квітня 2022 року відбувся онлайн-вебінар «Профілактика антибіотикорезистентності, запорука отримання безпечної продукції». У вебінарі прийняли участь професори Якубчак О.М. та Ткачук С.А., доценти Таран Т.В., Михальська В.М., Кос’янчук Н.І., асистент Гриб Ю.В.
Учасникам даного заходу були запропоновані цікаві доповіді «Глобальна проблема сучасної ветеринарної науки і практики, що сприяє значному зниженню ефективності лікування інфекційних хвороб» професора Фотіної Т.І.
 «Антибіотикорезистентність. Шляхи подолання проблеми»  професора Петрова Р.В. на прикладі птахівництва.
«Використання пробіотиків у тваринництві як альтернатива антибіотикам» доктора ветеринарних наук  Шкромади О.І., зокрема щодо використання пробіотиків за кетозу.
 
«Вивчення бактерицидних властивостей фітоекстрактів» доцента Зажарського В.В., який доповів про важливість і актуальність даної тематики з огляду на часткову відмову від використання антибіотиків у тваринництві та можливість їх заміни рослинними екстрактами. 

Крім викладачів на даному вебінарі були присутні і студенти факультету харчових технологій, які вивчають на кафедрі  дисципліну  "Гігієна, токсикологія та безпека харчування". Всі присутні відзначили, що вебінар  був дуже цікавим та актуальним. 


Тетяна Таран, доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф.  А.К. Скороходька

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook