ПЕРЕВАГИ PEARSON TEST OF ENGLISH ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ІНШИХ ТЕСТІВ

23 лютого 2022 року

Що таке Pearson Test of English?

Pearson Test of English General (PTE General), раніше відомий як лондонський іспит LTE (London Test of English) - міжнародний іспит з англійської мови, розроблений провідною екзаменаційною радою Великобританії EDEXCEL. Дані іспити проводяться з 1985 року. Британські сертифікати Pearson Test of English General мають широке визнання серед роботодавців і вищих навчальних закладів по всьому світу.

Який рівень англійської я можу підтвердити?

PTE екзамени мають 6 рівнів, відповідно до Загальноєвропейської системи оцінювання володіння іноземною мовою (Common European Framework - CEFR) та мають акредитацiю Ofqual, Велика Британiя (Office of Qualifications and Examinations Regulation – державна организацiя, яка контролює та регулює стандарти i якiсть іспитів i тестiв в Англiї та Пiвнiчнiй Iрландiї), а саме:

Level A1 (Рiвень A1): Даний іспит призначений для пiдтвердження знання основ англiйської мови, достатнiх для спiлкування у повсякденних ситуацiях i подорожах. (Тривалість екзамену: письмова частина - 1 год 15 хв, усна частина -5 хв)

Level 1 (Рiвень 1)=(А2): Даний іспит призначений для пiдтвердження початкового рiвня знання англiйської мови, достатнього для бiльш вiльного спiлкування у повсякденних ситуацiях i подорожах. (Тривалість екзамену: письмова частина - 1 год 35 хв, усна частина -5 хв)

Level 2 (Рiвень 2)=(В1): Даний іспит призначений для пiдтвердження середнього рiвня володiння англiйською мовою, достатнього для використання у повсякденних ситуацiях, на роботi i подорожах. (Тривалість екзамену: письмова частина - 1 год 35 хв, усна частина -7 хв)

Level 3 (Рiвень 3)=(В2): Даний іспит призначений для пiдтвердження достатньо високого рiвня володiння англiйською мовою, необхiдного для вiльного використання у рiзних комунiкативних ситуацiях. (Тривалість екзамену: письмова частина – 2 год, усна частина -7 хв)

Level 4 (Рiвень 4)=(С1): Даний іспит призначений для пiдтвердження поглибленого рiвня володiння англiйською мовою. Сертифiкат рiвня 4 вважається достатнiм для вступу до визначених унiверситетiв Великобританiї. (Тривалість екзамену: письмова частина – 2 год 30 хв, усна частина -8 хв)

Level 5 (Рiвень 5): Даний іспит призначений для пiдтвердження професiйного рiвня володiння англiйською мовою. Сертифiкат рiвня 5 вважається достатнiм для вступу до визначених унiверситетiв Великобританiї. (Тривалість екзамену: письмова частина – 2 год 55 хв, усна частина -8 хв)

Для кого призначений цей тест? 

Цей тест призначений для кандидатiв з рiвнем знання англійської мови вище середнього, який є достатнiм для використання пiд час навчання, роботи, подорожей та в iнших повсякденних ситуацiях.

Кандидати повиннi розумiти i реагувати вiдповiдним чином, в уснiй та письмовий формi, на iнформацiю та погляди пiд час навчання, роботи, подорожей та в iнших повсякденних життєвих ситуацiях.

Якою є структура тесту?

Тест складається з письмової (2 години) i усної (7 хвилин) частин. Письмовий тест складається з дев’яти завдань, пов’язаних з визначеною темою. Для рiвня Level 3 Upper Intermediate тема повинна бути, як правило, загальною, такою як “Забруднення навколишнього середовища” або “Охорона навколишнього середовища”.

Письмовий тест (2 години)

Усний тест (7 хвилин)

Усний тест – це взаємодiя мiж кандидатом i екзаменатором. Усний тест складається з 4 частин:

1. Розповiдь про себе (монолог)

2. Дискусiя

3. Опис картинки

4. Рольова гра

Які переваги екзамену Pearson Test of English?

1. Сертифікат PTE дійсний впродовж всього життя. 

2. Формат екзамену зрозумілий та чіткий, тому при підготовці ви можете сконцентруватися на підвищенні свого мовного рівня, а не на вивченні стратегії виконання екзаменаційної роботи.

3. Для підготовки до екзаменів PTE можна використовувати сучасні британські підручники, які відповідають вимогам CEFR та побудовані за комунікативною методикою.

4. Екзамен Pearson Test of English General (PTE General) всебiчно оцiнює комунiкативну компетенцiю учасника тестування, перевiряючи всi основнi мовнi навички (аудiювання, читання, говорiння i письмо). В завданнях тесту використовуються реальнi життєвi ситуацiї та завдання, такi як написання e-mail повiдомлень, розумiння усної та письмової мови та участь у розмові.

Коли я отримаю Сертифікат?

Перевірка результатів триває приблизно 6 тижнів. Сертифікат надсилається приблизно через 1 тиждень після оголошення результатів.

Доцент кафедри англійської філології 

Шанаєва-Цимбал Л.О.

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook