Гостьова лекція комерційного директора торговельної компанії ТОВ «Євродрінк» (м. Київ) Володимира Шалигіна для студентів спеціальності 051 «Економіка»

26 квітня 2022 року

Для забезпечення високої якості отримання вищої економічної освіти в НУБіП України на кафедрі економіки 18 квітня 2022 р. в рамках вивчення навчальних економічних дисциплін було запрошено до проведення гостьової лекції досвідченого практика – комерційного директора торговельної компанії ТОВ «Євродрінк» (м. Київ) Володимира Шалигіна для студентів ІІ курсу очної форми навчання за спеціальністю 051 «Економіка».

 


На лекції були присутні студенти, гарант освітньої програми бакалаврського рівня за спеціальністю 051 «Економіка» Степасюк Людмила Михайлівна, завідувач кафедри економіки Байдала Вікторія Володимирівна, доцент кафедри економіки Ланченко Євгеній Олександрович.
На початку лекції завідувач кафедри економіки Вікторія Володимирівна Байдала подякувала за згоду Володимира Миколайовича Шалигіна провести гостьову лекцію для студентів 2 курсу очної форми навчання за спеціальністю 051 «Економіка» й запросила його до слова.
Під час лекції комерційний директор торговельної компанії ТОВ «Євродрінк» (м. Київ) Володимир Миколайович Шалигін розповів студентам про свій трудовий шлях від звичайного простого продавця непродовольчих товарів до вищої категорії персоналу з управління в торговельних компаніях. Наш гість повів мову про особливість економічної роботи в торговельному підприємстві: планування товарообороту, організацію і мотивацію праці, динаміку розвитку підприємства в останні складні декілька років тощо. Цікавою була інформація про виклики, можливі прорахунки й позитивні результати трудової діяльності в торговельних компаніях, рекомендації щодо поведінки в трудовому колективі, горизонтального й вертикального просування по службі в підприємстві.
 
Після основної частини лекції відбулося обговорення, дискусії та коментарі за основними напрямами роботи економічної служби підприємства, зокрема йшла мова про режими праці й відпочинку, розстановку кадрів у внутрішніх підрозділах торговельної компанії, оптимізацію структури заробітної плати, застосування грейдової системи оплати праці. Остання виклала жвавий інтерес в аудиторії (студенти й викладачі задавали багато зустрічних запитань) і далі пішла мова про те, що в компаніях варто формувати корпоративну культуру, корпоративну соціальну відповідальність. Так, у соціальний пакет у торговельних компаніях, де працював наш гість, практикується включати на вибір такі преференції, як оплата (часткова оплату) страхових послуг для своїх працівників, їх транспортних витрат, навчальних курсів із іноземних мов і інших напрямів професійного розвитку тощо.
 
 
Під кінець проведеної лекції для наших студентів гарант освітньої програми, доцент кафедри економіки Людмила Михайлівна Степасюк подякувала Володимиру Миколайовичу Шалигіну за приділений час і зауважила про актуальність таких зустрічей із досвідченими практиками економічної роботи в підприємствах різних галузей економіки, що забезпечує якісний навчальний процес. Завдяки цьому поєднуються теоретичні й практичні підходи до компетентної підготовки високопрофесійного фахівця економічного профілю на економічному факультеті нашого університету.
 
Доцент кафедри економіки Ланченко Є.О
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook