Семінар «Особисті аспекти лідерства»

7 березня 2022 року

 В межах діяльності студентського наукового гуртка «ДНК Лідера» 5 березня 2022 року був організований семінар «Особисті аспекти лідерства» в онлайн режимі. До цієї зустрічі долучилось понад 30 здобувачів вищої освіти різних курсів і факультетів НУБіП України. Об’єднувало їх прагнення висловити і почути думки на важливі для них теми в сучасних умовах.

Роботу семінару розпочала завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Тетяна Іванівна Балановська. Вона поцікавилась як почувають себе здобувачі вищої освіти та зазначила, що участь у семінарах, наукових зустрічах здобувачів вищої освіти є важливою складовою наукового життя. Тетяна Іванівна побажала учасникам семінару цікавої роботи семінару та знайти відповіді на питання, які їх турбують.
 
Під час роботи семінару увага здобувачів вищої освіти сфокусувалася на проблемах, які їх хвилюють. Староста 2 групи, 4 курсу факультету аграрного менеджмент та староста наукового гуртка «ДНК Лідера» Таміла Прокопишина емоційно і з орієнтиром на трагічні події сьогодення розкрила та представила учасникам семінару доповідь на тему: «Якість життя. Почуття щастя. Способи забезпечення здорового і щасливого життя людини». В роботі студентка розкрила, які основні аспекти визначають якість життя людини, що щастя кожна людина сприймає і розуміє індивідуально, навела основні складові забезпечення здорового способу життя.
 
 
Студентка 4 курсу, 2 курсу факультету аграрного менеджмент Анастасія Горпиняк дослідила та розкрила тему: «Емоції. Сприйняття зовнішніх подразників через емоції. Управління емоціями». Дівчина представила трактування поняття «емоції», класифікацію емоцій та типологію емоційної компетентності. Учасники семінару зазначили, що розглянута тема є для них актуальною, оскільки розкриває принципи управляння емоціями, які можна застосувати в сьогоднішніх умовах війни.
 
 
Головацька Тетяна обрала тему для дослідження: «Звички. Їх вплив на життя людини. Програмування свого життя через корисні звички». Студентка 4 курсу, 2 курсу факультету аграрного менеджмент в своїй доповіді зазначила, що шкідливі звички є у кожної людини та уточнила, які з них відносно безпечні для здоровя і життя, а які – прямий шлях жити неповноцінно. В демонстрації Тетяна навела 12 корисних звичок для здорового імунітету та вказала, що не потрібно впадати в депресія, якщо не виходить впровадити звичку, необхідно спробувати зменшити навантаження, змінити графік і почати знову.
  
 
 
Студентка 4 курсу, 3 курсу факультету аграрного менеджмент Анастасія Шпирко представила презентацію, де навела основні аспекти теми: «Хороший стрес як спосіб стати сильнішим і кращим». В своїй доповіді студентка представила 7 порад з книги за матеріалами книги Келлі Макгонігал «Хороший стрес як спосіб стати сильнішим та кращим». Анастасія, зазначила, що автор вказує, що протягом усього життя люди переживають безліч стресів. Вони пов'язані з дорослішанням, старінням, навчанням і роботою, сім'єю і здоров'ям, фінансами і спілкуванням. Люди звикли сприймати стреси, як щось погане, але насправді хороший струс – потужне джерело енергії і універсальний засіб для загартування характеру, це секретний механізм адаптації до найважчих умов.
 
 
 
Ручка Інна розкрила суть теми: «Позитивне ставлення до життя і людей. Почуття гумору та його розвиток».Студентка 4 курсу, 2 курсу факультету аграрного менеджмент зазначила, що гумор – це вираження доброзичливого і жартівливого ставлення до подій, ситуацій, поведінки інших людей і до себе, що ґрунтується на здатності сприймати, виділяти і розуміти смішне. Інна, зазначила, почуття гумору можна розвинути.
 
 
Керівник наукового гуртка «ДНК Лідера» доцент кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Олександр Володимирович Новак продемонстрував презентацію на тему: «Позитивне ставлення до життя і людей». Де спробував відповісти на питання: Оптимізм чи песимізм? Та навів 5 аргументів на користь оптимізму:
-        більш високі досягнення отримують оптимісти;
-        оптимістичне мислення сприяє розвитку лідерських якостей;
-        покращення фізичного здоров'я супроводжує оптимістичне мислення;
-        оптимізм веде до покращення соціальних відносин;
-        психологічне здоров'я залежить від оптимістичного мислення.
 
 
 
Семінар «Особисті аспекти лідерства» відбувся в позитивній атмосфері, здобувачі вищої освіти активно долучались до розмови та ставили питання.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook