Переможний рух вперед

3 травня 2022, 21:15
мтф
В умовах війни ми продовжуємо працювати, активно планувати свої подальші дії. Свідоцтвом цього є засідання кафедри транспортних технологій та засобів у АПК, що відбувається кожного тижня. Як завжди обговорювалася велика кількість питань.
 
На засідання завітав декан механіко-технологічного факультету  д.т.н. Братішко В.В. Він ознайомив присутніх з діяльністю університету в умовах воєнного стану: особливостями навчального процесу, зокрема закцентував увагу на перегляді графіку відпусток у зв’язку з скороченням їх термінів, проінформував про зміни у виплаті заробітної плати.
Дискусія розгорнулася при обговоренні участі в міжнародних наукових проектах, програмах співробітництва з іноземними університетами. Братішко В.В. ознайомив з особливостями проходження етапів підготовки документів, вибору напрямків досліджень, а також звернув увагу, що така діяльність дасть можливість підвищити кваліфікацію викладачам, їх рівень володіння англійською мовою, збільшити заробіток, залучити додаткові кошти для наповнення спецфондів.
Особлива увага була приділена питанням організації навчання студентів в цей важкий і особливий період. Зокрема ми обговорили результати проміжної атестації, рівень відвідуваності занять, активність студентів на навчальному порталі elearn. Завідувачка кафедри Савченко Л.А. звернула увагу на використання різних форм прийняття робіт і звітів, оскільки не всі студенти мають доступ до якісного інтернету, деякі взагалі позбавлені можливості повноцінно навчатися.
Доцент Бондарєв С.І. поділився досвідом створення відеозаписів лабораторних робіт та їх результатами: кількість зданих робіт в elearn студентами групи ТТ 1805 збільшилася. Крім того, самі студенти у своїх відгуках відмітили доступність викладання матеріалу й скорочення часу на виконання робіт.
Велику увагу було приділено плануванню заходів до дня відкритих дверей механіко-технологічного факультету для випускників загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл, ліцеїв, гімназій) 2022 року з різних областей України. Адже ми продовжуємо залучати майбутніх фахівців до лав нашого університету: проводиться профорієнтаційна робота для школярів, залучення до проходження інформаційно-консультаційних курсів з підготовки до складання фахового іспиту зі спеціальності для випускників технікумів та коледжів.
Війна не зупинила наше життя та роботу. Ми трансформували війну в творчу, наукову і педагогічну діяльність, змогли адаптуватися, щоб перемагати і йти до світлого майбутнього.

Доцент кафедри транспортних технологій та зсобів у АПК В.Опалко 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook