Обговорення актуальних питань сьогодення колективу факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

4 травня 2022, 21:39
м. Київ, факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК,НУБіП України

 4 травня 2022 року під головуванням Лариси Баль-Прилипко відбулося розширене засідання деканату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, присвячене нагальним питанням життєдіяльності факультету в умовах воєнного стану. Як зазначила декан, одне з найголовніших завдань – завершення весняного семестру, успішна вступна камнанія, проведення постерної конференції магістрів-дослідників та виконання наукової роботи.

 

Переходячи до порядку денного, декан факультету Лариса Баль-Прилипко наголосила на відповідальності за свою роботу, необхідності взаємної підтримки та допомоги.

Декан зосередила увагу присутніх на основних питаннях, які були розглянуті на розширеному ректораті, зокрема про стан готовності до літньої екзаменаційної сесії; про проведення Дня відкритих дверей в університеті - 5 травня; про підготовку до відзначення 124 річниці університету.

Заступник декана Наталія Слободянюк зупинилась на питаннях проведення літньої екзаменаційної сесії, зазначивши, що вона розпочнеться з 23 травня. Для цього на сторінці сайту факультету розміщені графіки проведення літньої екзаменаційної сесії. Протягом тижня усі науково-педагогічні працівники мають отримати екзаменаційні відомості. До 20 травня до навчального відділу повинні бути надіслані усі посилання на заліки та екзамени. Магістри-дослідники другого року навчання ОНП "Нутріціологія" 12 травня повинні представити свої наукові здобутки на постерній конференції, а до 15 травня надають свої магістерські кваліфікаційні  роботи на перевірку можливих порушень академічної доброчесності.

Доповідачка також нагадала, що згідно з графіком сесія у випускників (4 курс бакалаврату та магістри-дослідники 2 року навчання) уже завершилась, усі здобувачі склали її успішно. Наступним етапом є підсумкова державна атестація - у вигляді підготовки та захисту випускних кваліфікаційних робіт. Майже 100 студентів денної та заочної форм навчання завершують навчання на відповідних освітніх рівнях, наразі здійснюються всі підготовчі дії для виготовлення та видачі документів про освіту.

 

Про виконання наукової роботи на факультеті доповів старший викладач кафедри технології мясних, рибних та морепродуктів Микола Ніколаєнко. Зокрема він наголосив, що не зважаючи на складні умови праці (пандемія, війна) наукова робота у структурних підрозділах факультету продовжується, дотримуючись програми розвитку університету. Доповідачем також було  обговорено питання проведення чергової атестації аспірантів ОНП "Харчові технології", зосереджено присутніх на особливостях проведення атестації. Для цього є наказ ректора від 20 квітня 2022 р., №232, згідно якого створена відповідна атестаційна комісія та допущено до атестації 12 аспірантів усіх форм навчання.

Також відзначено, що наразі відбувається рецензування статей, поданих до наукового журналу "Тваринництво та технології харчової продукції" (випуск 1) та з 03 травня проходить конкурс наукових гуртків "Фестиваль студентської науки-2022". Про підготовку до цього конкурсу доповіли наукові керівники (Розбицька Т.В., Голембовська Н.В., Штонда О.А., Ісраелян В.М., Бурова З.А., Слободянюк Н.М.).

 

 

Одним із головних питань засідання розширеного деканату було питання профорієнтаційної роботи НПП факультету та проведення Дня відкритих дверей. Декан факультету Лариса Баль-Прилипко повідомила, що рішенням ректорату терміни проведення олімпіади для вступу в університет продовжено до 15 травня, тому роботу з вступниками необхідно підсилити. Крім того, гуманітарно-педагогічний факультет запровадив безкоштовні вебінари щодо підготовки мотиваційного листа для для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв, технікумів і коледжів. Зосереджено завідувачів кафедр забезпечити активну участь, залучивши всі ЗОШ регіонів, де вони зараз перебувають, вести активну співпрацю з фаховими коледжами; звязатись з усіма учасниками, які зареєструвались на участь в олімпіаді, навчаються на підготовчих курсах в університеті.

 

Загальноуніверситетський день відкритих дверей пройде завтра 5 травня 2022 року на якому вже будуть презентовані затверджені правила прийому до закладів вищої освіти в умовах воєнного стану.

Заступник декана з виховної роботи Тетяна Розбицька надала інформацію щодо проведення виховної роботи із студентами на факультеті.

Також на засіданні розширеного деканату  були розглянуті й інші питання життєдіяльності факультету.

На завершення декан факультету Лариса Баль-Прилипко  побажала усім мирного неба, терпіння та успішного завершення весняного семестру, зазначивши, що основним лозунгом для всіх викладачів і студентів факультету є «ПРАЦЯ, НАВЧАННЯ ТА ВІРА В ПЕРЕМОГУ!» 

МИ РАЗОМ! МИ СИЛЬНІ! І МИ ОБОВ’ЯЗКОВО ПЕРЕМОЖЕМО!

ПРАЦЮЄМО. ТРИМАЄМОСЬ. КРОКУЄМО ДО ПЕРЕМОГИ!!!

СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ! СЛАВА НАЦІЇ!

 Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook