Економіка автоматизованих виробництв в АПК: державно-управлінський аспект

6 травня 2022 року

 

 
«Вся економіка – це наука у тому, як приймаються рішення»
Джеймс Дьюзенберрі
 
 
Кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва регулярно залучає до проведення занять державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, дослідників, експертів, відомих вчених і практиків.
Під час засвоєння теоретичного матеріалу з дисципліни “Економіка автоматизованих виробництв в АПК”, студенти 4 курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» ОС “Бакалавр” постійно мають можливість обговорювати проблеми та набувати практичний досвід їх вирішення завдяки спілкуванню із запрошеними лекторами.
4 травня 2022 р. у межах проведення лекційного заняття на тему “Економіка ефективності автоматизованого виробництва” на запрошення старшого викладача, к.е.н. Наталії Похиленко долучився к.е.н., начальник відділу інженерно-технічного забезпечення АПК Управління аграрної інфраструктури Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Минка. Зустріч відбулася у дистанційному форматі на платформі Google Meet.
 
 
Змістове наповнення лекційного матеріалу було спрямоване на одержання студентами фундаментальних знань з формування та використання прибутку підприємств у ринкових умовах, а також оцінку фінансово-економічного стану й ефективності їх діяльності. Бакалаври отримали важливі знання з методології визначення прибутку, основні джерела і показники техніко-економічної ефективності автоматизації технологічних процесів. Після викладення теоретичного матеріалу між учасниками навчального заходу відбувся діалог.
 
 
Виклики сьогодення, такі як глобальне потепління, загроза втрати  біорізноманіття та обмеженість природніх ресурсів у світовому масштабі, а також небезпека поширення хвороб і військової агресії, що нині гостро постали перед Україною, вимагають пошуку інноваційних рішень. Прискорення науково технічного прогресу сприяє пом’якшенню впливу негативних факторів як на природнє середовище, так і на якість життя людини. Тож перед майбутніми фахівцями постає низка завдань, які вимагають широкого кругозору та швидкої реакції. Відзначаючи ці обставини, Андрій Минка наголосив на важливості розвитку у майбутніх спеціалістів міждисциплінарних знань. Тож розуміння аспектів раціонального використання фінансових ресурсів слугуватиме підґрунтям ефективного управління автоматизованого виробництва в АПК та раціонального використання комп’ютерно-інтегрованих технологій. Посадовець розповів про важливість інженерно-технічного забезпечення АПК, правове регулювання аграрної галузі та доцільність економічного обґрунтування управлінських рішень.
Гостьова лекція викликала жваву дискусію між здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та запрошеним гостем. Усі присутні відмітили результативність гостьової лекції як однієї з форм практико-орієнтованого навчання.
Бажаємо здоров’я та успішної реалізації управлінських рішень !!!
 
 
Наталія Похиленко
к.е.н, старший викладач кафедри публічного управління,

 менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook