Економіка автоматизованих виробництв в АПК: державно-управлінський аспект

6 травня 2022 року
 
 
«Вся економіка – це наука у тому, як приймаються рішення»
Джеймс Дьюзенберрі
 
 
Кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва регулярно залучає до проведення занять державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, дослідників, експертів, відомих вчених і практиків.
Під час засвоєння теоретичного матеріалу з дисципліни “Економіка автоматизованих виробництв в АПК”, студенти 4 курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» ОС “Бакалавр” постійно мають можливість обговорювати проблеми та набувати практичний досвід їх вирішення завдяки спілкуванню із запрошеними лекторами.
4 травня 2022 р. у межах проведення лекційного заняття на тему “Економіка ефективності автоматизованого виробництва” на запрошення старшого викладача, к.е.н. Наталії Похиленко долучився к.е.н., начальник відділу інженерно-технічного забезпечення АПК Управління аграрної інфраструктури Міністерства аграрної політики та продовольства України Андрій Минка. Зустріч відбулася у дистанційному форматі на платформі Google Meet.
 
 
Змістове наповнення лекційного матеріалу було спрямоване на одержання студентами фундаментальних знань з формування та використання прибутку підприємств у ринкових умовах, а також оцінку фінансово-економічного стану й ефективності їх діяльності. Бакалаври отримали важливі знання з методології визначення прибутку, основні джерела і показники техніко-економічної ефективності автоматизації технологічних процесів. Після викладення теоретичного матеріалу між учасниками навчального заходу відбувся діалог.
 
 
Виклики сьогодення, такі як глобальне потепління, загроза втрати  біорізноманіття та обмеженість природніх ресурсів у світовому масштабі, а також небезпека поширення хвороб і військової агресії, що нині гостро постали перед Україною, вимагають пошуку інноваційних рішень. Прискорення науково технічного прогресу сприяє пом’якшенню впливу негативних факторів як на природнє середовище, так і на якість життя людини. Тож перед майбутніми фахівцями постає низка завдань, які вимагають широкого кругозору та швидкої реакції. Відзначаючи ці обставини, Андрій Минка наголосив на важливості розвитку у майбутніх спеціалістів міждисциплінарних знань. Тож розуміння аспектів раціонального використання фінансових ресурсів слугуватиме підґрунтям ефективного управління автоматизованого виробництва в АПК та раціонального використання комп’ютерно-інтегрованих технологій. Посадовець розповів про важливість інженерно-технічного забезпечення АПК, правове регулювання аграрної галузі та доцільність економічного обґрунтування управлінських рішень.
Гостьова лекція викликала жваву дискусію між здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та запрошеним гостем. Усі присутні відмітили результативність гостьової лекції як однієї з форм практико-орієнтованого навчання.
Бажаємо здоров’я та успішної реалізації управлінських рішень !!!
 
 
Наталія Похиленко
к.е.н, старший викладач кафедри публічного управління,
 менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook