Підготовку до літньої сесії та організацію практик обговорили на розширеному старостаті ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

10 травня 2022 року
    В Навчально-науковому інституті енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України відбулося чергове засідання розширеного старостату, до якого були долучені не лише старости та наставники, а й студенти академічних груп, завідувачі кафедр, викладачі.

    Першим питанням порядку денного, згідно листа Міністерства освіти і науки України від 22.04.2022 р №1/4408-22, була вкрай актуальна і важлива тема сьогодення, яка торкається безпеки наших студентів і викладачів: «Про уникнення вражими мінами і вибухонебезпечними предметами та поведінка у надзвичайних ситуаціях».

    З інформацією для всіх присутніх про небезпеку ураження мінами та вибухонебезпечними предметами, основні рекомендації щодо правил поведінки у надзвичайних ситуаціях виступив директор навчально-наукового центру виховної роботи і соціального розвитку університету, полковник у відставці Геннадій Ржевський.
     У своїй презентації він показав найпоширеніші вибухонебезпечні предмети, ймовірні місця їх знаходження, маскування – навіть серед предметів побуту (у пластиковому стакані, м’якій іграшці чи навіть в обкладинці паспорта).
    Важливо було почути про алгоритм поведінки людей під час виникнення надзвичайної ситуації у випадку виявлення нерозпізнаних та підозрілих предметів, дотримання елементарних правил безпечної поведінки.

  

    До слова долучився директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун наголосивши, що в умовах воєнного стану, особливо на звільнених від російських окупантів територіях, додтакова обережність не зашкодить, а проведення такого роду інформаційно–профілактичної роботи серед молоді, дозволить упередити виникнення надзвичайних ситуацій та може зберегти здоров’я і життя.

     Учасники старостату подякували за цікаву і дуже потрібну інформацію та цікавий презентаційний матеріал Геннадію Ржевському. Голова студентської організації ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Тарас Мохно наголосив, що подібні знання зараз є дуже потрібними, а інформаційна підтримка з боку дирекції є своєчасною і корисною.

     Далі слово брав заступник директора Семен Волошин. Його виступ торкався аналізу стану підготовки до літньої екзаменаційної сесії в умовах продовженого воєнного стану. Серед студентського загалу є студенти, які знаходяться на тимчасово окупованій території, або мають обмежений доступ до інтернету. Хоча їх і небагато, але вони не повинні залишатись поза освітнім процесом. Для цього складений поіменний список таких студентів, за ними закріплені викладачі.

    Оприлюднений розклад проведення екзаменів для кожної академічної групи. Для зручності вся інформація подається на сторінці інституту на офіційному сайті НУБіП України та розміщується у месержерах академічних груп.

     На жаль, є декілька осіб, які мають академічні заборгованості за результатами зимової сесії. У кожного свої причини. Завідувачі кафедр, наставники запевнили, що робота з такими студентами ведеться і вони ліквідують свої борги вчасно.
     На пропозицію директора щодо організації очного навчання для студентів, які можуть прибути в університет, відгукнулись декілька старост та наставників. Плануємо такі заняття провести у середині травня.

    Важливим з точки забезпечення якості освітнього процесу є організація практичного навчання у поточному навчальному році. Війна вносить значні складнощі щодо проведення практик студентів. При підготовці до старостату проведений моніторинг можливості проходження практтик на базових підприємствах інституту. Відрадно, що у деяких групах майже дві третини студентів уже визначитись з місцями практик.
На попередньому директораті ми обговорили проведення літніх практик для студентів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і ухвалити такі рішення: студенти 1-го та 2-го курсів проходитимуть навчальну практику в дистанційному режимі.
     У студентів 3 курсу, 1-го курсу скороченого терміну та магістрів 1 року навчання навчальним планом передбачені виробничі практики. Очікуємо необхідні документи від підприємства для формування наказів.
     На завершення такого насиченого і важливою інформаційного заходу були розглянуті і інші питання, які стосувались особливостей забезпечення навчання в умовах війни.

Лілія Мартинюк, Семен Волошин,
заступники директора ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook