Діяльність гуртка «Фізіологія тварин ІІ» кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

11 травня 2022, 20:16
ФВМ НУБіП України

   З метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності в НУБіП України, залучення молоді до наукової роботи, участі в студентських наукових гуртках і з нагоди відзначення 124-річчя Університету та Дня науки 3-17 травня в університеті проходить ХІ «Фестиваль студентської науки – 2022». На останньому засіданні студентського наукового гуртка "Фізіологія тварин ІІ" кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого зроблено аналіз та підведені підсумки роботи гуртківців до ХІ «Фестивалю студентської науки-2022».

   Базою для здійснення діяльності гуртка є структурні підрозділи факультету ветеринарної медицини: міжкафедральна навчально-наукова лабораторія ветеринарно-діагностичних досліджень, що діє у складі кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, ННВ клінічний центр "Ветмедсервіс" з клінікою дрібних та продуктивних тварин, а також Українська лабораторія якості та безпеки продукції АПК.

   Члени студентського наукового гуртка постійно беруть участь у студентських конференціях, які проходять як в стінах нашого університету, так і за його межами, рублікують свої наукові досягнення в тезах доповідей та наукових статтях. За результатами досліджень у напрямку науково-дослідної тематики гуртка студенти відзначені грамотами, та займають призові місця на конференціях різного рівня.

   Впродовж навчального року студенти гуртківці вивчали вищу нервову діяльність тварин, яка є основним науковим напрямком діяльності кафедри. У своїй роботі користувалися веб-сайтами бібліотек, журналів та інших інтернет-ресурсів. У даний час гуртківці розробляють фізіологічні методи корекції адаптаційно-компенсаторних процесів в організмі тварин шляхом вивчення їх вищої нервової діяльності, обміну речовин, електричної активності головного мозку із застосуванням природних адаптогенних препаратів.
   Робота гуртка проходила згідно тематичних планів роботи. За результатами діяльності була проведена екскурсія на виробницво, а саме: ТОВ “Молоко Вітчизни“.
   За звітний період у 2021-2022 н. р. гуртківці взяли участь у:

  • Міжнародній науковій конференції «Глобальні виклики ветеринарної медицини ХХІ століття», де з доповіддю виступили: Харченко Я., “Вміст Натрію у крові корів з різним вегетативним статусом”; Гордійчук С. “Роль автономної нервової системи у регуляції обміну Фосфору в крові корів”; Коваль А. "Роль автономної нервової системи у регуляції обміну Кальцію в крові корів".

  • Міжнародній науково-практичній конференції «Досягнення та перспективи застосування гумінових речовин у сільському господарстві», присвяченої 100-річчю Дніпровського державного аграрно-економічного університету (ДДАЕУ) та 60-річчю заснування Науково-дослідної лабораторії з гумінових речовин ім. проф. Л. А. Христєвої 2–3 грудня 2021 р.

Також подані матеріали для участі в:

  • V Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні світові тенденції розвитку науки та інформаційних технологій».: м. Одеса: 27–28 травня 2022 р.
  • Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Ветеринарна медицина: сучасні виклики і актуальні проблеми науки, освіти та продовольчої безпеки»: Полтава, 9–10 червня 2022 р.

Олена Журенко
керівник гуртка, доктор ветеринарних наук.
доцент кафедри біохімії і фізіології тварин
ім. акад. М. Ф. Гулого

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook