Системи точного внесення: чи варто аграріям їх купувати?

12 травня 2022 року
Онлайн зустріч

     10 травня 2022 року відбувся черговий онлайн-мітап для фермерів та виробничників, які прагнуть підвищити ефективність агровиробництва та економити ресурси, використовуючи сучасні інноваційні підходи ведення бізнесу. Захід організований журналістами проекту Aggeek (http://aggeek.net/) та компанією Chemonics за підтримки агентства USAID.

 

     Довідка USAID - незалежне агентство федерального уряду США, яке відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам. Програма USAID AGRO створена для допомоги Україні повернути собі статус світової житниці та активізувати рушійні сили, які мають стати запорукою економічного зростання на широкій суспільній базі. До основних напрямів цієї допомоги належать формування сталого, ринково-орієнтованого стратегічного середовища, розвиток механізмів фінансового забезпечення аграрного сектору, а також розбудова більш ефективної інфраструктури ринку для потреб малих та середніх виробників. Агентство сприяє впровадженню ефективної державної політики у сфері сільського господарства та майнових прав, отриманню українськими підприємствами доступу до міжнародних ринків, а також впровадженню механізмів фінансування для потреб малих і середніх с/г виробників.
     Мета проекту AGRO полягає у прискоренні економічного розвитку сільських територіальних громад України, які відчувають найбільшу потребу у зростанні економіки. Основою цього розвитку має стати аграрний сектор з досконалішими механізмами управління, що заохочують більш продуктивну, сучасну та прибуткову діяльність мікро-, малих і середніх с/г виробників, які є успішно інтегрованими до конкурентних ринків в Україні та за її межами.
     На макрорівні, результатами проекту стануть:
     1) зростання доходів малих і середніх підприємств (МСП) агросектору;
     2) розширення доступу аграрних МСП до фінансових ресурсів;
     3) створення справедливого та прозорого ринку земель с/г призначення;
     4) зниження корупції в аграрному секторі.
   У якості спікера був запрошений менеджер компанії «Spray Agro LLC» (https://sprayagro.com.ua) Максим Орехов.

 

    Питання, які обговорювалися під час мітапу були цікавими і для викладачів кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка, які теж взяли в ньому активну участь.

 

     На зустрічі розглядались багато практичних питань на кшалт: як за допомогою технології точного внесення можна мінімізувати нестачу засобів захисту рослин; яка мінімальна ціна модернізації обприскувачів для точного внесення; яка економічна доцільність пофорсункого відключення; який сигнал корекції для курсовказівника чи автопілота потрібен при пофорсуночному та секційному відключенні; як заощадити до 10% засобів захисту рослин; які терміни окупності систем точного внесення, тощо.

 

    Викладачі кафедри мали можливість почути про реальні, актуальні проблеми точного землеробства перехідного періоду та отримати рекомендації щодо їх вирішення.
Запис мітапу можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=7Z17NrBYFDU

 

Вечера О.М.,

ст. викладач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка
 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook