БЕЗПЕЧНІСТЬ, ЯКІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА АКТУАЛЬНІ ВИМОГИ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ в полі зору секційного засідання «Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва»

13 травня 2022, 13:44
м. Київ, НУБіП України, кафедра стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції

Аналізуванню стану виробничих процесів та оцінюванню стабільності якості та безпечності продукції, систем управління з метою подальшої сертифікації, оцінці ефективності виконання коригувальних і попереджуючих заходів, державному нагляду та  інспекційний контролю відповідності вимогам стандартів та іншої нормативної документації на підприємствах, що займаються управлінням і оцінкою якості сільськогосподарської та харчової продукції були присвячені тези та виступи учасників

ХІ Міжнародна науково-практична онлайн конференція вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства», що пройшла у онлайн форматі 12–13 травня 2022 року.

 

Секційне засідання «Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва» відкрив запрошений гість із Луцького національного технічного університету Богдан Гриценя магістр спеціальності 076 – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з темою доповіді «Безглютенові кекси: розробка рецептури та екопакування».

 

Також на секційному засіданні було заслухано доповідь англійською мовою від студентки освітньої програми «Нутриціології» Іванна Лукянчук з темою: «Influence Omega 3 Acids and Cardiovascular Diseases».

 

 

 

 

Загалом на засіданні секції заслухано 19 доповідей, представлених міжнародними гостями професором кафедри фармакології та токсикології Седатом Севином Університету Анкари, м. Анкара (Туреччина) та Робертом Хлєбо, доцентом, PhD, завідувачем кафедри дрібних тварин, Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі (Словаччина), вченими, аспірантами, студентами кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції ОС «Магістр» денної та заочної форми освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зокрема було висвітлено практичні аспекти впровадження вимог міжнародних стандартів з систем менеджменту якості в умовах різних операторів ринку харчових продуктів, відповідності вимогам стандартам та актуальним вимогам міжнародних стандартів.

 

Із них найбільший інтерес викликали такі доповіді, які відмічені дипломами: 

 

  • Леся Хархан «Управління ризиками в клініко-діагностичних Лабораторіях»
  • Ірина Момот «Оцінювання якості та безпечності молочної продукції за вимогами принципів НАССР та стандартів ДСТУ ISO 22000»
  • Ангеліна Майор «Метрологічне забезпечення процесу створення генетичної конструкції»
  • Юлія Лисюк «Загальні вимоги до ювелірних виробів із золота»
  • Людмила Кулакова «Використання добавок з морських водоростей при виробництві харчових продуктів»
  • Катерина Пилипко «Необхідність розроблення СТП В Умовах ГО «Фундація жінок пасічниць»
  • Владислав Чечітко «Сучасні технології виробництва пива»
  • Тетяна Харіна «СОПи як складова системи управління якістю в медичних лабораторіях»

Особливо хочеться відмітити атмосферу, всі доповіді супроводжувались високо якісними презентаціями та жвавими дискусіями в обговоренні кожної представленої доповіді.

 

 

При підведенні підсумків конференції виступаючі дали високу оцінку якості її проведення та організації. Кращі доповідачі були відмічені дипломами.

 

Щиро вітаємо учасників, бажаємо подальших звершень та творчої наснаги в сфері якості, стандартизації та сертифікації!

 

Ольга Прядко

к.т.н., доцент, в.о. завідувача кафедри
стандартизації та сертифікації с.г. продукції

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook