«Жити. Піклуватися. Надихати»: рефлексії першокурсників після online вікенду до Міжнародного дня сім’ї

18 травня 2022, 9:35

 Життя – це наче океан.
Сім'я це корабель з вітрилом.
Лише той корабель допливе,
Де згода буде у родині.

Наталя Муран

 15 травня світ відзначає Міжнародний день сім'ї. Родина, увібравши в себе історію та досвід усіх минулих поколінь, стала осередком любові та традицій. А зараз, коли ми виборюємо свободу для нашої держави, виборюємо щасливе та мирне майбутнє для мільйонів українських сімей, родина стала найбільшою цінністю в житті кожного з нас.
  У період з 13 по 15 травня проводився сімейний online вікенд «На зв’язку», який був присвячений Дню сім'ї. Захід було організовано Київським міським центром соціальних служб, Київським міським центром «Родинний дім» за сприяння Служби у справах дітей та сім’ї КМДА.
  «З 24 лютого ми не припиняли своєї роботи ні на день. Центри соціальних служб столиці продовжують надання психологічних консультацій, надання гуманітарної допомоги та всебічної підтримки мешканців столиці. В цей складний час, коли багато сімей розлучила війна, дорослим дуже важливо залишатися стресостійкими та спокійними перед дітьми бо саме від їхньої поведінки буде залежати рівень стресу та травматизації дитини.     Саме те, як ми реагуємо на те, що відбувається, формує модель поведінки дітей на майбутнє. Тож враховуючи реалії сьогодення, напередодні Дня сім’ї маємо на меті згадати про найрідніших», - зазначила директорка Київського міського центру соціальних служб Ярослава Колобова.
  Протягом цих трьох насичених днів кожен охочий міг прослухати надзвичайно цікаві та корисні консультації провідних фахівців із соціально-психологічних питань. Нам, як майбутнім соціальним працівникам, випала унікальна нагода особисто поспілкуватися зі справжніми знавцями своєї справи та перебрати частинку їхнього досвіду собі. Серед них: Отто Стойка – майстер соціальної роботи, експерт із проведення занять з питань здорового способу життя, зокрема, здорового харчування та Любов Лоріашвілі – психологиня та експерт премії «Мама року».



  Слухачам були представлені до уваги три найкорисніші лекції, які стосувалися усіх аспектів нашого життя та сучасних реалій. Ми мали змогу дізнатися, як правильно харчуватися в екстремальних ситуаціях та що брати з собою в укриття чи довгу дорогу; як зберігати психологічну стійкість та відновлювати психологічні ресурси.
  Як для фахівців із соціальної роботи, особливо корисною та цікавою стала лекція «Скарбничка батьківської майстерності», на якій обговорювалися питання допомоги дитині в проживанні травматичного досвіду та проблема налагодження контакту з дітками, які залишилися без батьківської опіки.


 Велика подяка організаторам онлайн вікенду «На зв'язку» за можливість отримати нові знання та поспілкуватися із провідними спеціалістами у сфері соціальної роботи, а також за заходи, які допомогли усвідомити значущість родини у людському житті.

Марія Вовченко,
студентка групи СР-21002б

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook