Відбулася відкрита лекція доцента кафедри психології Андрусович К.А.

18 травня 2022 року

17 травня 2022 року відбулася відкрита лекція (онлайн-формат, платформа Zoom) з дисципліни «Психодіагностика» для студентів ІІ курсу спеціальності 053 «Психологія» на тему «Психодіагностика мотивації, цінностей, інтересів, нахилів». Лекцію проводила кандидат психологічних наук, доцент Андросович Ксенія Анатоліївна.

На початку лекції, окресливши тему, мету і план заняття, Ксенія Анатоліївна зупинилась на основних теоретичних положеннях, потрібних для розуміння мотиваційних явищ як об'єкта психодіагностики. Викладач зазначила, що мотивація є однією з фундаментальних проблем психології, а значимість теми психодіагностики мотивації для розробки сучасної психології пов'язана з необхідністю дослідження джерел активності людини, спонукальних сил її діяльності, поведінки. Особливий наголос було зроблено на необхідності оволодіння студентами високим рівнем знань сучасних методів та методик психодіагностики мотивації та вмінь використовувати їх у своїй професійній діяльності.

У межах тематики відкритої лекції було розкрито основні положення, зокрема підходи вчених щодо розуміння мотивації як об’єкта психологічної іагностики, надана загальна характеристика методів діагностики мотиваційної сфери особистості, розглянуто діагностику мотивації через перекручування об'єкта перцепції. Проаналізовано комплекс методів діагностики мотиваційної сфери особистості, а саме: прямі методи, особистісні опитувальники, проективні психодіагностики мотиваційної сфери особистості тощо.
Лекцію супроводжував різноманітний мультимедійний презентаційний матеріал, що надало можливість Андросович Ксенії Анатоліївні застосовувати методичні прийоми розповіді, показу, характеристики, пояснення, коментування. Крім того, вільність володіння матеріалом, дотримання структурних елементів заняття, втілення принципу зв’язку теорії з практикою, переконливість і ефективність наведених фактів, прикладів, їх теоретичне узагальнення та висновки дозволили забезпечити активізацію студентської групи, розвиток мислення слухачів, їх стійкий інтерес до предмету.
Присутні на лекції представники професорсько-викладацького складу кафедри психології високо оцінили рівень проведеного заняття за змістовністю, інформативністю, логічністю, доказовістю та дохідливістю викладу матеріалу, його практичною значимістю для майбутніх психологів.


Доктор педагогічних наук, доцент,
професор кафедри психології НУБіП України
Яшник С.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook