Навчальна практика у студентів 4-го курсу ОС «Магістр», спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» (Ветеринарне забезпечення Збройних сил України)

19 травня 2022 року

Навчальна практика з «Гігієни харчових продуктів» проводиться в змішаній формі, згідно затвердженого графіку, на базі навчальної лабораторії кафедри ветеринарної гігієни ім. А.К. Скороходька та навчальної платформи Elearn.

Під час проведення практики студенти ознайомились з супровідними ветеринарними документами та вивчили порядок їх оформлення, що використовуються при перевезені вантажів. За допомогою представленої презентації та фотоматеріалів вивчили санітарно-гігієнічні умови одержання молока на фермі, проаналізувати способи та умови збору молока, проведення його первинної обробки.
Практично закріпили знання, отриманні під час дистанційного навчання, в лабораторних умовах після проведення інструктажу з техніки безпеки та особистої гігієни.

Студенти провели органолептичне дослідження молока, визначали його кислотність, чистоту, густину, ознайомились з роботою ультразвукового аналізатора якості молока, визначили вміст сухого знежиреного молочного залишку, відсоток жиру.
Теоретично ознайомились зі структурою забійних та м’ясопереробних підприємств, переглядали навчальні відеоматеріали. Практично провели органолептичне дослідження м’яса свинини, ознайомились з методикою приготування мазків-відбитків, а також провели мікроскопію дослідних препаратів.

Загалом, під час проходження практики, студенти відповідально відносяться до навчання та проявляють зацікавленість до практичної роботи.

 

Юлія Гриб, асистент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook