В Технічному ННІ започатковано турнір з міні-футболу

2 жовтня 2014 року

       В четвер 2 жовтня 2014 р. на спортивному майданчику НУБіП України зі штучним покриттям проводилась фінальна частина змагань за Кубок Технічного ННІ 2014/2015 н.р. з міні-футболу, які було розпочато 9 вересня 2014 р. і тривали рівно три тижні
Від кожного курсу обох факультетів Технічного ННІ було представлено по одній команді. За результатами жеребкування 10 команд були розподілені між двома групами. Результати ігор групового раунду представлені в турнірній таблиці.
З 10-ти команд-учасниць змагань за кубок до фінальної частини турніру пройшли 6 команд – три команди факультету інженерії агробіосистем (ІА) і така ж кількість з факультету конструювання та дизайну машин і систем природокористування (КД). Цікавим виявився результат групового раунду, бо в кожній парі фінальної частини були представлені обидва факультети Технічного навчально-наукового інституту.
        У грі за п’яте місце боролися команди 1-го курсу факультету ІА та 2-го курсу факультету КД. Гра виявилась динамічною. Інтрига в матчі зберігалася до останніх секунд. Проте сильнішою в цій парі виявились досить перспективна і збалансована команда 1-го курсу факультету ІА, яка перемогла з рахунком 2 : 0.
Друга гра фінальної частини – матч за призове третє місце між командами КД 1 та ІА 3 – був не менш цікавим, і закінчився він з рахунком 3 : 1 на користь студентів факультету КД. Бронзові нагороди здобуті наймолодшою командою – студентами-першокурсниками факультету КД також свідчать про перспективність цієї команди.
      Природно, що найбільший ажіотаж був навколо гри за перемогу в турнірі. Пара двох найкращих команд Технічного ННІ була представлена переможцем в групі А – командою другого курсу факультету ІА, а також переможцем групового раунду в групі Б – командою четвертого курсу КД. У чесній безкомпромісній боротьбі з рахунком 4 : 1 перемогли студенти факультету ІА з чим ми їх і вітаємо.
Таким чином, за досягнутим результатом вийшов непоганий баланс між факультетами ІА і КД. І і ІV місця за ІА, тоді як ІІ і ІІІ – за КД. А підсумкова таблиця турніру виглядає наступним чином.

 

 

Факультет

та курс

Група і порядковий

номер в групі

Місце, зайняте у груповому раунді змагань

Місце

у турнірі

ІА 2

А 1

1 А

І

КД 4

Б 2

1 Б

ІІ

КД 1

А 4

2 А

ІІІ

ІА 3

Б 3

2 Б

4

ІА 1

А 3

3 А

5

КД 2

Б 5

3 Б

6

ІА 4

Б 1

4 А

7

КД 3

А 5

4 Б

8

ІА 5

А 2

5 А

9

КД 5

Б 4

5 Б

10

     Суддівський корпус турніру вирішив провести додатково конкурс у двох номінаціях: на кращого бомбардира і кращого воротаря. Кращим воротарем турніру став студент 4-го курсу факультету КД – Луцюк Віктор, а кращим бомбардиром з результатом 13 забитих м’ячів у ворота суперників став студент 4 го курсу факультету ІА – Марчук Артур. Відрив від найближчих конкурентів по конкурсу, студентів Дяченка Станіслава (КД-1) і Левченка Олександра (ІА-3), які забили по 7 м’ячів, склав аж 6 м’ячів, що свідчить про високий потенціал футболіста Марчука Артура – одного з основних гравців збірної Технічного ННІ з футболу. По шість м’ячів у турнірі забили студенти Гордина Дмитро і Пронік Олександр (обидва КД-4) – захисники збірної Технічного ННІ з футболу, а також креативний нападник збірної – Лісовенко Олександр (КД-1).
      Варто також відмітити відмінну гру воротаря команди ІА 2 – Мандрики Владислава, студентів Нестерова Антона (КД-1) і Прилукова Дмитра (ІА-2), які забили в турнірі відповідно 5 і 4 голів. По три голи забили студенти: Войток Ярослав (КД-3), Климанський Дмитро (ІА-4), Ступаков Сергій (КД-4) і Ющук Сергій (ІА-2). По два – Антал Дмитро (КД-3), Остапович Олексій і Заверуха Роман (ІА 1), Антонюк, Любашевський і Павлюченко Дмитро (ІА-4), Бакаленко Павло (КД-5), Журавський Олександр (ІА-2), Журбенко Олександр (КД-2) і Ковтун Олександр (КД-4). Ще 23 гравці забили по одному голу. Тобто турнір виявився цікавим для вболівальників і результативним для команд-учасниць. Всього було забито понад 100 голів, а якщо бути точним – 109.
У перерві, коли суддівська бригада готувала для вручення нагороди, щоб глядачі на трибунах, які, до речі, майже повністю були заповнені, не нудьгували, було проведено товариську зустріч жіночої збірної НУБіП України і збірної науково-педагогічних працівників Технічного ННІ. Матч закінчився з рахунком 1 : 1 на користь дружби і взаємоповаги ! Головну мету було досягнуто, бо глядачам дійсно не довелося нудьгувати. По закінченні товариської гри було вручено нагороди.
      На завершення можна лише добавити, що спортивне свято відбулося. Завдячуючи підтримці керівництва Технічного ННІ і деканатів факультетів ІА та КД, а також забезпечення суддівства і організації турніру вцілому з боку НПП кафедри фізичного виховання (Сергія Олексійовича Вербицького, Миколи Петровича Костенка і Валерія Миколайовича Прохніча), на рівні ННІ започатковано новий турнір, який сподіваємось стане традиційним. Кубок – перехідний, тому всім командам бажаємо успіхів у наступному році, а гравцям збірної Технічного ННІ з футболу, більшість з яких справедливо потрапила в бомбардири, бажаємо «Ні пуха, ні пера!» у принциповому матчі спартакіади студентів НУБіП України серед навчально-наукових інститутів з командою ННІ лісового і садово-паркового господарства, який відбудеться найближчим часом.

Відповідальний за спортивну підготовку
студентів у Технічному ННІ,
доцент кафедри автотракторного,
сільсько- і лісогосподарського машинобудування,
канд. техн. наук Бешун О.А.


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook