Навчання та виховання в умовах воєнних дій: резюме від студентів 1 курсу

27 травня 2022, 13:51

 Навчальний семестр другого 2021-2022 навчального року розпочався у досить складних умовах. З початку наступу РФ на Україну 24 лютого всі учасники освітнього процесу змушені були на певний період призупини навчання та роз’їхатися по всіх куточках України та Європи. Проте, за досить короткий час, уже з 14 березня студенти та викладачі відновили навчальний процес. Слід зазначити, що наша група (1 курс 3 група), навіть у період коли не було навчання, постійно мала спілкування з одногрупниками та куратором групи Вітою Петрівною Строкаль.

Так, Віта Петрівна завжди намагалася тримати колектив у позитивному настрої та організовувала різноманітні поза навчальні он-лайн зустрічі.

 

Слід виокремити деякі значні обговорення, які були в нашій групі разом із куратором. В лютому місяці група обговорювала: день пам'яті Небесної сотні; вивчали розташування одногрупників; проводили різноманітні он-лайн еко-акції.

 

 З початком війни наставник Віта Строкаль провела рекомендації щодо безпеки і дій, протягом «повітряної тривоги» і «ракетної небезпеки», уникнення вибухонебезпечних предметів, мін та розповіла про правила поведінки у надзвичайних ситуаціях.

 Також, в процесі он-лайн зустрічей були обговоренні питання  на тему «Радіаційний фон в Україні». Студенти навчились користуватися інформаційними ресурсами, гео-картами та визначати радіаційний стан в різних районах України.

 

 Також куратор провів виховну годину присвячену університету - альма-матер НУБіП України. Віта Петрівна показала різноманітні статті та звернення ректора НУБіП України до студентів.

 

 Під кінець навчального семестру куратор нагадала, як весело пройшов перший курс групи і дала гарні установи за для складання екзаменаційної сесії.

 Сподіваємося, що цей навчальний рік ми завершимо з успіхом та в позитивній атмосфері, не залежно від тих складних подій, які прийшлося пережити всім нам. Надіємося, що наступний навчальний рік ми побачимо один одного, розпочнемо навчання в аудиторіях зі спілкування «face to face». Хочемо подякувати всьому освітньому колективу факультету та викладачам, які намагалися нас підтримати та допомогти в реалізаціях організаційних моментів та навчання загалом, а також нашому куратору групи Віті Строкаль, яка старалася тримати нас на позитиві, морально підтримувати та допомагала у свіх справах, навіть в тих, які непов’язані із навчанням.

 

Влада Бровченко

Дарина Мандрика,

студенти 1 курсу 3 групи

спеціальності 101 «Екологія»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook