СПІВПРАЦЯ КАФЕДРИ НАДІЙНОСТІ ТЕХНІКИ З КОЛЕДЖАМИ

25 травня 2022, 21:26


Продовжується співпраця кафедри надійності техніки Національного університету біоресурсів і природокористування України з Конотопським індустріально-педагогічним фаховим коледжем Сумського державного університету з навчально-методичної, наукової та профорієнтаційної роботи.
24 травня 2022 року у форматіспівпраціз коледжами,доцентом кафедри надійності техніки Павлом Сергійовичем Попиком було проведене відкрите лекційне online заняття для студентів освітнього ступеню «Молодший спеціаліст» 3-го курсу групи 931, спеціальності 274 «Транспорт». Темою заняття було «Технічне обслуговування і поточний ремонт гальмівних систем автомобілів» з навчальної дисципліни «Технічна експлуатація автомобілів». Доцент кафедри надійності техніки Попик П. С. є кандидатом технічних наук, його наукові дослідження пов’язані з питаннями розробки конструкції та забезпечення надійності машин та обладнання сільськогосподарського виробництва.

 

 

Згідно плану лекційного заняття було розглянуто призначення, будову та вимоги до гальмівних систем автомобілів. Також на лекції було розглянути питання діагностування, технічного обслуговування і поточного ремонту гальм.

 

 

 

Теоретичний матеріал, новітні прийоми подачі матеріалу дали змогу лектору підтримувати постійну увагу студентів до теми лекції протягом заняття. Було застосовано поєднання елементів попереднього матеріалу з мультимедійною презентацією, що дало можливість глибоко розкрити тему лекційного заняття.
Всі питання, що були розглянуті на лекції закладають основу професійної майстерності молодших спеціалістів зі спеціальності «Транспорт» з навчальної дисципліни «Технічна експлуатація автомобілів».
На лекції були присутні завідувачі випускових кафедр факультету конструювання та дизайну, науково-педагогічні працівники кафедри надійності техніки НУБіП України, викладачі Конотопського індустріально-педагогічного фахового коледжу.
Анкетування студентів та науково-педагогічних працівників, що відвідали лекцію, підтвердили високий професійний рівень лектора. Присутні на онлайн лекції відмітили її актуальність, сучасність і доступність змісту для студентів коледжу, високий науковий рівень володіння матеріалом і різноманітність методів та прийомів його подання, використання технічних засобів навчання.

 

Андрій Новицький,к.т.н., доцент,
завідувач кафедри надійності техніки
Мельник В.І.,к.е.н., доцент,
доцент кафедри надійності техніки,
секретар кафедри
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook