До 100-річчя кафедри терапії і клінічної діагностики Серія публікацій: Завідувачі кафедри

5 червня 2022, 20:29

 

До 100-річчя кафедри терапії і клінічної діагностики

Серія публікацій: Завідувачі кафедри

 
 

БОРИСЕВИЧ В’ЯЧЕСЛАВ ЙОСИПОВИЧ

кандидат ветеринарних наук, доцент

 
     Борисевич В.Й. народився 17 вересня 1892 р. в с. Левухи Гайсинського повіту в сім’ї протоієрея Борисевича Йосипа Федотовича.
   Після закінчення Гайсинської гімназії В.Й. Борисевич вступив до Харківського ветеринарного інституту, який закінчив у 1916 р. Після закінчення інституту був мобілізований до армії, де служив військовим ветеринарним лікарем до жовтня 1917 р.
     Після служби в армії працював земським ветеринарним лікарем у с. Княжичі під Києвом.
     Брав активну участь у реорганізації земства.
     У жовтні 1923 року В.Й. Борисевич був зарахований на посаду асистента кафедри клінічної діагностики Київського зооветеринарного інституту. Активно і плідно працював як відомий діагност. Він опублікував близько 30 наукових праць, присвячених актуальним проблемам клінічної ветеринарної діагностики.
     Старанна праця, педагогічний талант і ерудиція в галузі клінічної ветеринарної діагностики послугували підставою для присвоєння йому вченого звання доцента.
     У роки другої світової війни, у складі Київського зооветеринарного інституту В.Й. Борисевич знаходився в евакуації в м. Свердловськ, де у 1941–1942 роках був деканом ветеринарного факультету Свердловського сільськогосподарського інституту. Після повернення з евакуації в 1944 р. зробив значний внесок у розбудову і розвиток Київського зооветеринарного інституту, очолюючи кафедру клінічної діагностики. Загалом В.Й. Борисевич майже 28 років був завідувачем цієї кафедри.
      Упродовж 1947–1957 рр. В.Й. Борисевич призначався і вибирався на посаду декана ветеринарного факультету КВІ. З утворенням у 1957 р. Української сільськогосподарської академії перейшов на посаду заступника декана ветеринарного факультету, продовжуючи очолювати кафедру клінічної діагностики. У 1967 році В’ячеслав Йосипович Борисевич пішов на пенсію.
       Помер В.Й. Борисевич 4 серпня 1972 р. Похований на Берковецькому кладовищі м. Києва.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook