Початок навчальної практики у першокурсників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

6 червня 2022 року

  Навчальна практика є невід’ємною складовою навчального процесу підготовки фахівців за освітнім ступенем «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології». Вона проводиться з метою закріплення й розширення знань, вмінь та навичок отриманих студентами під час навчання, ознайомлення з технічними і економічними проблемами сучасних виробництв, оволодіння первинним професійним досвідом.

   Розвиток харчової промисловості є одним із пріоритетних завдань економіки нашої країни, виконання яких неможливе без висококваліфікованих кадрів. Цими кадрами є технологи, бо без них не може працювати жодне підприємство харчової промисловості.

  Щороку, під час навчальної практики, студенти відвідували різні переробні підприємства харчової промисловості, мали можливість ознайомитися з технологічними процесами варіння пива, випічки хліба, виробництва сирів, молочної, м’ясної та рибної продукції, проводили дегустації.

   На жаль, з урахуванням нинішньої ситуації в Україні, очне проходження навчальної практики є неможливим.Організувати навчальну практику в дистанційному режимі не завдало особливих труднощів, оскільки ми вже маємо досвід такої роботи в умовах карантинних обмежень. Сьогодні в онлайн форматі проведено першу зустріч із першокурсниками. 

   З  вступним словом виступила доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Анастасія Іванюта. Викладач привітала першокурсників з початком нового етапу і наголосила, що практика є логічним завершенням навчального року та закріпленням набутих знань.

   Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів, відповідальна за міжнародну діяльність факультету – Олена Очколяс розповіла про існуючі практики нашого факультету та університету, вказала на їх переваги, продемонструвала фото та відео звіти. Це викликало цікавість у наших першокурсників. В процесі обговорення вони неабияку проявили активність, ставили різні запитання,особливо щодо міжнародної діяльності.

   Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів – Аліна Омельян представила студентам  графік практики, розповіла про завдання та терміни їх виконання.

   Студентам надіслали на опрацювання відеоролики з різних харчових підприємств, також вони передивлялися онлайн екскурсії  і отримували індивідуальні  завдання. Кожен студент за результатами переглянутих відео та опрацьованого матеріалу складатиме технологічну схему виробництва певного продукту, вивчатиме асортиментну групу  та оформлятиме відповідну презентацію.

   Отже, студенти отримали завдання на перший тиждень практики і приступатимуть до їх виконання. На наступній онлайн зустрічі першокурсники будуть демонструвати результати своїх напрацювань і ознайомляться з планами роботи  на подальший тиждень.

   Кожен етап навчальної практики передбачає проведення різноманітних пізнавальних заходів, що сприятимуть засвоєнню практичних вмінь, навичок і професійних якостей майбутнього фахівця харчової та переробної промисловостей.

Тож бажаємо нашим студентам успішної та продуктивної праці!!! Разом крокуємо до перемоги!!!

Адже кожен студент, навчаючись, набуває нових знань та умінь, що робить маленький вклад в нашу перемогу та світле майбутнє!!!

Аліна Менчинська,
доцент кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook