Викладачі кафедри біології тварин на Всеукраїнському фестивалі інноваційної психології з міжнародною участю

8 червня 2022, 22:26

    З 26 квітня по 28 квітня 2022 року в он-лайн режимі відбувся Всеукраїнський фестиваль інноваційної психології з міжнародною участю, в якому прийняли участь викладачі кафедри біології тварин І.С. Митяй, Л.В. Чепіль, О.В. Дегтяренко та А.В. Видрик. Фестиваль був організований кафедрою психології разом із партнерами із Національного університету біоресурсів і природокористування України, Громадської організації «АНТРОПОС – Україна – для дітей цього світу дітям», Громадської організації «Тренінговий центр соціально-психологічної реабілітації «Гармонія».

     26 квітня 2022 року з вітальним словом до учасників фестивалю звернулася декан факультету соціальної та психологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор Кравченко Оксана Олексіївна, в якому підкреслила важливість роботи з людьми, які пережили травмуючий досвід війни. Також, з привітанням до учасників фестивалю звернувся доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України Кваша Сергій Миколайович.

     Особливо цікавим був майстер-клас, який проводили Царенко Людмила Григорівна, старший науковий співробітник Інституту психології та Кучинська Анастасія Олександрівна, керівник психологічної служби Головного управління ДСНС України у Донецькій області, майор служби цивільного захисту, екстремальний психолог, на тему: «Брейнспотінг: техніки опрацювання травматичної інформації в екстремальних ситуаціях». Під час зустрічі учасники фестивалю мали змогу ознайомитися з методом брейнспотінг, виконати психологічні вправи, що спрямовані на опрацювання травматичної інформації та досвіду.

    Надзвичайно актуальною була тема Ортинської Владислави Георгіївни - психологині, арт-терапевтки, членкині ВГО «Всеукраїнська арт-терапевтична асоціація», керівника мобільної групи Волонтерської психологічної служби Одеси РЦ Св. Павла, під назвою: «Конфлікт приймаючої сторони – які ми «біженці». На майстер-класі був представлений досвід роботи з дітьми, вимушеними переселенцями в м. Празі, Чехії. Також, учасники фестивалю виконали ряд психологічних вправ для зняття психологічної напруги.

    Наше життя упродовж останніх місяців докорінно змінилося на «До» і «Після», постійний стрес, тривога, панічні атаки додають кожному не лише складних почуттів та переживань, а і породжує безліч запитань, відповіді на які необхідно знаходити самостійно. На цих майстер класах були надані практичні вправи та методи зняття психологічної напруги, які застосовуються в умовах бойових дій, способи психоемоційної саморегуляції та самоконтроль у стресових ситуаціях, варіанти психологічної підтримки та допомоги постраждалому, подолання наслідків пережитих життєвих криз.

   В результаті роботи на майстер-класах, співробітники кафедри біології тварин Митяй І.С., Чепіль Л.В, Дегтяренко О.В. та Видрик А.В. у червні отримали сертифікати участі, та найголовніше – інструменти психологічної допомоги, яка вкрай актуально на сьогоднішній день. Дякуємо організаторам за корисний і пізнавальний захід!

Доцент кафедри біології тварин,
Людмила Чепіль

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook