Триває ознайомча практика у першокурсників факультету землевпорядкування

8 червня 2022 року
     На початку тижня у першокурсників факультету землевпорядкування розпочалася перша в їх студентському житті практика. Не випадково ця практика – ознайомча з фахом. Під керівництвом фахівців кафедри геодезії та картографії студенти здійснюють знайомство з основними напрямками діяльності землевпорядника, провідними установами та організаціями, які здійснюють діяльність у галузі геодезії та землеустрою.
     У цей непростий навчальний рік ознайомча практика на факультеті землевпорядкування проходить в дистанційному форматі. Кафедрою геодезії та картографії, зокрема, керівниками практики проф. Іваном Ковальчуком, доц. В'ячеславом Богданцем, доц. Оленою Малашевською та ас. Яніною Степчук створено всі передумови ддля цікавого та інформативного проходження студентами практики, розширення професійного світогляду. Варто відмітити надзвичайно високий відсоток присутності студентів. 
 
    Своїми враженнями діляться студентки-першокурсниці. Анна Баленко зазначає: «Під час ознайомчої практики ми вкотре переконались, що професія землевпорядника є дуже перспективною та актуальною насамперед у зв’язку з останніми в країні подіями. Викладачі розповіли, чим може займатися випускник спеціальності «Геодезія та землеустрій». Нас ознайомили із сутністю професії землевпорядника, з видами землевпорядної документації, видами геодезичних робіт, підприємствами та організаціями у галузі геодезії та землеустрою. Також, дізналися чимало про історію нашого університету, розвитку факультету землевпорядкування, його структуру та напрями діяльності. Загалом, практика сподобалася і виявилася корисною для усвідомлення важливих аспектів майбутньої професії. Дуже жаль, що ми не мали змогу очно відвідати ці установи та підприємства, бо було б цікаво й пізнавально побачити наживо заклади, в яких працюють землевпорядники і яку продукцію вони створюють. Але завдяки викладачам та змістовному викладанню матеріалу, ми і дистанційно ознайомилися з перспективами майбутньої співпраці і працевлаштування. По закінченню практики ми тепер маємо достатньо чітке уявлення про широкий спектр робіт, які будемо виконувати в майбутньому як фахівці».
 
     Думки одногрупниці доповнює Аліна Нараєвська: «Ознайомча з фахом практика розкриває сутність професії. Її завданням є інформування студента-першокурсника про спеціальність, що є справді важливим завданням, адже спеціаліст повинен розуміти свої обов’язки та виконувати свою роботу правильно та кваліфіковано. На практиці ми розглядаємо значимість професії землевпорядника, завдання та проблеми які він вирішує, структуру підприємств сфери землеустрою, види робіт, що виконуються цими організаціями та їх документацію. Завдяки презентаціям, поданим завідувачем кафедри геодезії та картографії, доктором географічних наук та професором Ковальчуком І.П., ми переймаємо його багатий досвід і пізнаємо значимість, актуальність та важливість нашої професії».
 
    Єлизавета Пономаренко зазначає: «З 6 червня у нас, студентів-першокурсників, з'явилася нова та не менш важлива складова навчального процесу – ознайомча практика. Ми раді, що незважаючи на такий складний час, Університет знайшов вихід із ситуації. Звісно, кожному хотілося особисто відвідати Центр державного земельного кадастру, Інститут земельниї відносин, ДНВП «Картографія» та інші землевпорядні та географічно-картографічні підприємства, дізнатися їх методи та напрями виконання робіт, та зараз ми це робимо в он-лайн режимі. Цей тип практики дозволяє нам, першокурсникам факультету землевпорядкування, ознайомитися з професією землевпорядника, типами землевпорядних робіт і видами документації, розглянути структуру та діяльність землевпорядних підприємств, познайомитися з точними геодезичними приладами та методами камеральної обробки результатів.
  Як на мене, ознайомча практика є надзвичайно важливою та корисною для кожного студента, адже ще не всі добре орієнтуються, хто такий землевпорядник та навіщо потрібен цей фах. Після проходження ознайомчої практики ми станемо краще орієнтуватися в тому, для чого ми вивчаємо певні дисципліни, яким чином лекційний матеріал стосується майбутньої професії та де ми будемо використовувати навички, набуті на практичних заняттях.
 

   На даному етапі практики в мене склалося надзвичайно позитивне враження, адже матеріал пояснюється доступно та детально; д-р геогр. наук, проф. Ковальчук І.П., доц. Богданець В.А., ас. Степчук Я.А. та доц. Малашевська О.А. - керівники практики - підтримують своїх студентів та допомагають їм у вирішенні різних питань; все більше відкриваються двері у світ майбутньої професії землевпорядника. Провести б таку практику в оф-лайн форматі – напевно єдине побажання у кожного студента стосовно практики».

Колектив кафедри геодезії та картографії бажає студентам вдалого проходження практик, закріплення набутих знань і самовизначення у професійній галузі.

  Олена Малашевська,

доцент кафедри геодезії та картографії

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook