Військово-патріотичне виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну

8 червня 2022, 10:01

 

    7 червня 2022 року в режимі онлайн відбувся круглий стіл «Військово-патріотичне виховання учнівської та студентської молоді в умовах боротьби за Україну», організаторами якого виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Інститут проблем виховання НАПН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.

     Відкрив засідання круглого столу Василь Кремень – президент НАПН України, академік НАПН України. Він наголосив на необхідності орієнтації військово-патріотичного виховання молоді на результаті, а не процесі, звернув увагу на аспектах виховання.
     Заступниця міністра молоді і спорту України Марина Попатенко продовжила роботу круглого столу, проаналізувавши створення системи національно-патріотичного виховання в Україні та виокремивши основні успіхи та виклики цього процесу.
   Іван Бех – директор Інституту проблем виховання НАПН України, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, коментуючи сучасні виклики виховної роботи у закладах освіти, підкреслив, що актуальною залишається наскрізна військово-патріочна пропедевтика у закладах освіти, залучення учнівської та студентської молоді до військово-патріотичного виховання в усіх сферах позанавчальної діяльності.

     Учасники працювали над пріоритетними сьогодні тематичними напрями: національна консолідація і боротьба за українську національну ідентичність в умовах російсько-української війни; проблеми і модернізація військово-патріотичного виховання учнівської та студентської молоді в закладах освіти в умовах боротьби за Україну; зв’язок фізичного виховання учнівської та студентської молоді в закладах освіти з підготовкою до захисту України в умовах сучасних викликів; домедична допомога юнаків і юнок у підготовці до захисту України.

     Участь у засіданні круглого столу взяли співробітники університету: заступники директорів ННІ/деканів факультетів з виховної роботи, наставники академічних груп, вихователі гуртожитків, фахівці відділу виховної роботи та студентських справ ННЦ ВР і СР.
     Варто наголосити – військово-патріотичне виховання спрямоване на формування у молодого покоління національної свідомості, любові до України, турботи про благо українського народу, вміння відстоювати права й свободи громадян, сприяти громадянському миру та злагоді в суспільстві, воно є складником громадської діяльності закладу вищої освіти, систематичною і цілеспрямованою діяльністю органів державної влади і громадських організацій із формування у студентської молоді високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, готовності до виконання громадянських і конституційних обов’язків.


Сергій Михнюк,
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook