У Варшаві розпочався діалог про співпрацю з університетами Європи, Польщі

9 червня 2022 року

9 червня 2022 року розпочався офіційний візит делегації Спілки ректорів України до Республіки Польща, присвячений поглибленню співпраці у вищій школі України та Європейського Союзу. У складі делегації працює ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, заступник голови Спілки ректорів України Станіслав Ніколаєнко.

 

Сьогоднішній ранок розпочався із ділової зустрічі з президентом Європейської асоціації університетів Майклом Мерфі в Варшавському університеті. В межах дискусії члени української делегації розповіли про стан вищої освіти, особливості освітнього і наукового процесів під час воєнного стану і перспектив вступної кампанії 2022. Від імені Європейської асоціації університетів Майкл Мерфі, Конференції ректорів академічних шкіл Польщі її президент Аркадіуш Межик висловили підтримку українському народові, академічним колективам України. Голова Спілки ректорів України Петро Куліков висловив вдячність партнерам за підтримку. Потому відбулася зустріч з делегаціями Конференціями ректорів Німеччини і Франції.

 

Кульмінаційною подією першого дня робочого візиту стала участь української делегації в засіданні Президії Конференції ректорів академічних шкіл Польщі, яке пройшло в Каземирівському палаці Варшавського університету. Логічним продовженням роботи делегації стало відвідування кампусу цього вишу та знайомство з тамтешньою організацією освітнього і наукового процесів.

 

Візит делегації став можливим завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України та Проекту «Польсько-Української співпраці представницьких організацій ректорів задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти» і його координатора Єжи Возніцького.

 

Пресслужба

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook