Відкриття навчально-наукової лабораторії «Ветеринарна гематологія» на кафедрі терапії і клінічної діагностики НУБіП України

9 червня 2022 року

     27 травня 2022 року урочисто була відкрита навчально-наукова лабораторія «Ветеринарної гематології». ННЛ «Ветеринарної гематології», створена наказом ректора Національного університету біоресурсів та природокористування України №1460 від 30.12.2021 року в складі кафедри терапії і клінічної діагностики. Відкриття лабораторії було приурочене 124-й річниці нашого славетного університету. В урочистому відкриті лабораторії взяли участь проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності НУБіП України Вадим Кондратюк, голова НАЗЯВО Андрій Бутенко, голова секретаріату НАЗЯВО Олександр Хименко та його заступниця Олександра Осіюк, декан Микола Цвіліховський та колектив факультету ветеринарної медицини (https://nubip.edu.ua/node/109922).

 
В навчально-науковій лабораторії «Ветеринарної гематології» кафедри терапії і клінічної діагностики є можливість швидко і якісно проводити гематологічні дослідження: а саме: проводити підрахунок еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів крові, виводити лейкограму, визначати вміст гемоглобіну, гематокритної величини і кольорових індексів, проводити гематологічний аналіз мазка крові та ін. Термін гематологічного дослідження проби крові становить ручним методом становить 30-60 хв, за допомогою гематологічного аналізатора 10-15 хв.
       Кваліфікація співробітників кафедри, наявність приладів і навчально-методичного матеріалу, який є в лабораторії, дозволяє забезпечувати навчальний процес, проводити діагностичні дослідження крові в умовах клініки, та проводити наукові дослідження на факультеті. Більшість гематологічних досліджень, які включені до дисертаційних робіт факультету ветеринарної медицини виконувались співробітниками кафедри терапії і клінічної діагностики.
      В лабораторії є можливість розмістити групу студентів для проведення навчальних занять. Студенти забезпечені сучасними мікроскопами, методичними матеріалами, атласами, посібниками і навчальними стендами. Цікаві чи важкі випадки гематологічного аналізу мазків крові виводяться на екран монітора і демонструються на великий екран за допомогою мультимедійного проектора, що дає змогу обговорювати результати дослідження і проводити навчальний процес.
 
    Колектив кафедри на чолі із завідувачем в постійному розвитку, тому плануємо придбання в лабораторію нових приладів: ІФА аналізатор для дослідження гормонів в крові, бокси для безпечного  зберігання біоматеріалу, аналізатор електролітів в крові.
Завідувач кафедри терапії і клінічної діагностики, доктор ветеринарних наук, професор Грушанська Н.Г.
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook