Підсумки першого тижня практики з дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин»

12 червня 2022 року

     Практика з дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» в умовах воєнного часу відбувається в дистанційному форматі  за допомогою ЕНК «Клінічна діагностика хвороб тварин. Ч2.», практичних відеофільмів та відео конференцій. 

 
     На ЕНК «Клінічна діагностика хвороб тварин» розроблений ресурс «Навчальна практика», де представлені навчальні відеоматеріали поетапного клінічного дослідження тварин, застосування різних методів для дослідження органів і систем організму.  
      Згідно програми практики, для закріплення практичних знань здобувачам вищої освіти необхідно відпрацювати практичні уміння клінічного дослідження тварин, ознайомитись із симптомами та синдромами різних хвороб тварин, особливо внутрішніх незаразних; закріпити протоколи дослідження різних систем; навчитись аналізувати та надавати клініко-діагностичну оцінку стану за результатами клінічних лабораторних досліджень біологічних рідин; навчитись оформляти ветеринарну документацію (проводити реєстрацію, збір анамнезу, результати досліджень).
    В результаті опрацювання матеріалу студентам необхідно було провести клінічне дослідження домашньої тварин, або тварини, яка знаходиться у ветеринарній клініці, або тварини за порядковим номером.  За результатами цього дослідження оформити щоденник з практики, де детально описати методику та результати дослідження, представити фото та відео підтвердження проведених досліджень. 
     По завершенню практики студенти представили результати своїх досліджень, акцентуючи увагу на практичні аспекти дослідження тварин.
 
    Слід зазначити, що студенти перебуваючи у різних місцях, мали змогу дослідити та представити до захисту дослідження різних видів тварин. Переважно, досліджували дрібних домашніх тварин – власних котів або собак, або ж тих, які потрапляли до ветеринарних клінік.  Проте були студенти, які, наприклад,  перебуваючи на кінній фермі у Литві, мали змогу представити дослідження коня; деякі студенти із сільських місцевостей дослідили корів і телят та, навіть – козу. 
 
       Незважаючи на дистанційно проведену практику, 95 % студентів змогли провести клінічне дослідження тварини, оформити результати досліджень та презентувати свою роботу. Загалом, представлення результатів було цікавим і кожна робота заслуговувала найвищої оцінки.
Тетяна Немова, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook