Ректорат: на початок навчального року впливає ситуація на фронті

13 червня 2022, 14:57

     13 червня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На його початку очільник вишу закцентував на підсумках візиту до Варшави в межах роботи делегації Спілки ректорів України. Відбулася зустріч з керівництвом Європейської асоціації університетів, делегаціями ректорів німецьких та французьким університетам. Приймаюча сторона висловила підтримку українському народові у боротьбі з російськими загарбниками та готовність допомагати. Ректор наголосив, що реальною була б підтримка щодо участі наших вчених в спільних наукових дослідженнях, грантових програмах, запровадження програм подвійних дипломів, розширення академічних обмінів тощо.

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про передачу факультету землевпорядкування оцифрованих карт місцевості деяких регіонів України з великою роздільною здатністю, які в своїй дослідницькій роботі використовуватимуть магістри. Триває постійний набір до магістратури.

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку до засідання вченої ради та розширеного ректорату.

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про відкриття фінансування та узгодження додаткових угод з МОН України на виконання завдань перспективного плану розвитку наукових напрямів «Аграрні науки та ветеринарія», «Технічні науки» та «Суспільні науки» у 2022 році, підписання договору на виконання білатерального наукового проєкту із чеськими вченими. Під постійною увагою – забезпечення формування та чіткої періодичності видання університетських фахових журналів, наповнення спеціального фонду, розгляд і обговорення із провідними вченими планових питань, винесених на розгляд координаційної ради з питань науково-технічної діяльності. В НДГ «Ворзель» на цьому тижні запланований перший етап розмінування території.

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів про оприлюднення проекту змін до правил прийому до закладів вищої освіти в 2022 році, які здебільшого стосуються спрощення вступу осіб з тимчасово-окупованих територій.
     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про формування справ випускників бакалаврів, відпусткову кампанію.
     Начальник відділу виховної роботи Сергій Михнюк закцентував на підсумками навчального року в аспекті виховної роботи і підготовку відповідних звітів.
     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про завершення нарахування заробітної плати за першу половину місяця, академічної стипендії студентам, повільну ліквідацію боргу сплати за навчання.
     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на початку аварійних робот на даху гуртожитку №10, теплотраси, упорядкування навчального корпусу №1 у межах підготовки до вступної кампанії.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик підбив підсумки третього тижня екзаменаційної сесії. Очна явка на співбесіди за іспитами склала 92%. Не чекаючи завершення сесії, деканати і дирекції вже призначили ліквідацію академічної заборгованості і розпочали цей процес. На поточному тижні завершується строк оновлення робочих програм і силабусів, тож навчальний відділ контролюватиме їхнє розміщення на відповідних сторінках кафедр офіційного сайту. Триває також традиційне опитування випускників бакалаврату.
     Директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про роботу із залучення студентів-іноземців на навчання, а також входження НУБіП до світового рейтингу QS. Минулого тижня університет був презентований на конференції керівників міжнародних відділів європейських університетів агробіологічного профілю, де ще раз було наголошено на участі науковців НУБіП у спільних дослідженнях, розширенні програм академічних обмінів, наданні допомоги у зв’язку з російською агресією проти України.
     Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін закцентував на вартості навчання і наголосив, що цього року в НУБіП вона підвищуватися не буде, хоча деякі університети, як столичні, так і регіональні переглядають ціну та збільшують на 8-12%.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук представив проект графіку освітнього процесу на наступний навчальний семестр з урахуванням без пекових вимог. З 15 серпня очне навчання розпочнеться для студентів 2-3 курсів бакалаврату та 2 курсу магістратури, для 4 курсу – дистанційне, триватиме до 1 жовтня. З 3 жовтня на очне навчання прибудуть 1 та 4 курси, 1 курс магістратури, а для решти – дистанційне. Звісно, ситуація на фронті може внести свої корективи.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – підготувати пропозиції до змін правил прийому до закладів вищої освіти у 2022 році. Валерію Іщенку – підготувати акти завданих збитків російською агресією за вимогами діючого законодавства, внести пропозиції з консервування будівництва нового спортивного комплексу. Миколі Михайліченку – узгодити графіки відпусток проректорів, деканів факультетів та директорів ННІ.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook