НУБІП ПРИЙМАЄ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ ТЕХНОЛОГІЙ ВИРОЩУВАННЯ ПШЕНИЦІ ОЗИМОЇ

17 червня 2022 року
Німеччина
В умовах загострення продовольчої кризи в світі пов’язаної з війною в Україні, стабільне виробництво зернових культур є гарантією забезпечення населення планети зерном – основою продовольчої безпеки. Глобальна політична криза, зростання цін на енергетичні ресурси обумовлюють зростання цін на ресурси, які використовуються в технологічних процесах виробництва продукції рослинництва, що обумовлює підвищення собівартості продукції та може спричинити скорочення обсягів її виробництва.
Національний університет біоресурсів і природокористування України, кафедра рослинництва агробіологічного факультету, вже другий раз приймає участь в Міжнародному конкурсі технологій вирощування пшениці озимої, який проходить в рамках найбільшої в Європі сільськогосподарської  «DLG-Feldtage 2022» 14 – 16 червня. Особливістю виставки є те, що кожні два роки вона відбувається в різних регіонах Німеччини і учасники «Конкурсу технологій вирощування пшениці озимої»  повинні максимально адаптувати технології вирощування до ґрунтових, кліматичних та погодних умов. Заключною оцінкою конкурсу є економічна ефективність виробництва зерна, яка враховує: загальні витрати вкладенні в технологію вирощування, урожайність, якість зерна і вартість валової продукції, яка залежить від урожайності та якості зерна. 
Цьогоріч, виставку організовано на півдні Німеччини в землі Гессен. У 2022 році в конкурсі приймають участь представники з Німеччини, України, Швейцарії, Чешської Республіки, Данії, Швеції. Основний акцент в технологіях вирощування зроблений на реалізацію потенціалу сортів в умовах посухи, яка в цьому році досить гостро проявляється в більшості регіонах Європи, де виробляється зерно.
Конкурс розпочався ще восени, задовго до початку повномасштабного вторгнення російських військ. В мирних умовах, для насіння були створенні всі умови для формування сильних проростків. І ми віримо, що ці проростки сформують урожай, який зможе за любих умов прогодувати населення нашої планети людей.
 
Завідувач кафедри рослинництва
Національного університету біоресурсів
 і природокористування України

                                                                                                      Світлана Каленська 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook