Викладачі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна пройшли курси підвищення кваліфікації «Сучасні технології і технічні засоби у зрошенні»

19 червня 2022 року
    В Інституті водних проблем і меліорації відповідно до затвердженого плану-графіку Національної академії аграрних наук України у період 8-9 червня 2022 року проведено курси підвищення кваліфікації наукових і науково-педагогічних працівників «Сучасні технології і технічні засоби у зрошенні». Захід проведено в дистанційному режимі у форматі ZOOM-конференції.
    Під час підвищення кваліфікації було розглянуто питання вирощування сільськогосподарських культур за різних способів зрошення і технологій обробітку ґрунту; формування водної політики в Україні та забезпечення водними ресурсами; використання сучасних технологій ремонтно-відновлювальних робіт на гідротехнічних спорудах зрошувальних систем; впливу зрошення на ґрунти; лабораторного діагностування водно- фізичних властивостей ґрунтів використання даних дистанційного зондування для управління зрошенням; використання інформаційних технології у наукових дослідженнях в галузі сільськогосподарських меліорацій, тощо.
    До заходу залучились близько 30 учасників з наукових установ мережі НААН та закладів вищої освіти, а саме: Інституту садівництва НААН, Інституту захисту рослин НААНІнституту овочівництва і баштанництва НААН, Національного університету біоресурсів і природокористування, Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, Херсонського державного аграрно-економічного університету, Національного ТУ "Дніпровська політехніка".

Бордюжа І.,
асистент кафедри

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook