Університет бере участь у темпус-проекті QANTUS «Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище для українських університетів»

20 жовтня 2014 року

     НУБіП України є активним учасником Темпус-проекту QANTUS «Рамка кваліфікацій в галузі наук про навколишнє середовище для українських університетів».

     15 жовтня 2014 року на базі Одеської Національної морської академії відбулося засідання робочої групи щодо моніторингу Темпус-проекту QANTUS, в якому прийняли участь представники університету: менеджер проекту (контактна особа), кандидат сільськогосподарських наук, професор Віктор Каленський та начальник навчального відділу, кандидат технічних наук, доцент Оксана Зазимко.

     Програма зустрічі була дуже насиченою, адже кожна з команд українських учасників Темпус-проекту QANTUS+ презентувала результати проведених проміжних заходів за період дії проекту, що розпочався у 2014 році.
     З привітальним словом відкрив роботу засідання ректор Одеської Національної морської академії, доктор технічних наук, професор М.В. Міюсов, який ознайомив присутніх з особливостями навчального закладу. Координатор проекту, проректор В.М. Захарченко презентував очікувані та отримані результати проекту на момент проведення моніторингу. Далі виступи продовжили представники Національного Еразмус офісу Оржель Олена та Таланова Жанна.

     Зазимко Оксана представила повну інформацію про роботу, виконану НУБіП України в рамках участі в проекті. Обговорено актуальність цілей та завдань Темпус проекту для НУБіП України та заходи, реалізовані університетом в рамках проекту за звітний період (сформовано робочі групи за робочими пакетами, розроблено план заходів для виконання завдань за робочими пакетами, здійснена участь у координаційному та навчальних візитах, проведено семінари в університеті в рамках проекту, сформовано Інтернет-сторінку проекту на сайті НУБіП України та створено тренінг-центр проекту на базі факультету екології і сталого розвитку).

     Мета проекту — підвищення якості та актуальності вищої освіти в Україні і збільшенні конвергенції з розробками ЄС шляхом розроблення кваліфікаційних рамок.
     Цілі проекту:

  1. Аналіз існуючих стандартів і методологій розроблення кваліфікаційних рамок у сфері екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування.
  2.  Розроблення галузевої рамки кваліфікацій у сфері екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування.
  3. Навчальні курси з розроблення та впровадження нових навчальних програм, сумісних з рамкою кваліфікацій у сфері екології, охорони навколишнього природного середовища та збалансованого природокористування.

     Проект виконується НУБіП України в партнерстві з:
     Варшавським університетом наук про життя (Польща) — головний координатор проекту, Університетом Павії (Італія), Університетом природних ресурсів та природничих наук (Австрія), Університетом Кобленц-Ландау(Німеччина), Ягеллонським університетом (Польща), Університетом Лейди (Іспанія), Університетом Генуї (Італія), Асоціацією європейських університетів наук про життя (Бельгія) та ще шістьма українськими університетами.

О.В. Зазимко,

начальник навчального відділу 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook