Проведено навчання голів сільських і селищних рад, депутатів голів комісій, спеціалістів АПК району та працівників виконавчого апарату Білоцерківської районної ради та райдержадміністрації

20 жовтня 2014 року
м. Біла Церква

 

15-17 жовтня 2014 року згідно спільного затвердженого  плану-графіку між Київською обласною радою і НУБіП України проведено навчання голів сільських і селищних рад, депутатів голів комісій, спеціалістів АПК району та працівників виконавчого апарату Білоцерківської районної ради та райдержадміністрації з питань стратегічних напрямів формування самодостатності сільських територіальних громад та земельного законодавства України.

На заняттях були присутні 143 слухача.

Відповідно до навчально-тематичної програми відкрив заняття Віктор Олексійович Пабат, д. с.-г. н., професор, заступник директора ННІ ПО НУБіП України  з лекцією "Основні завдання діяльності НУБіП України, які визначені Законом України "Про вищу освіту". АПК: перспективи розвитку в сучасних умовах". Перед слухачами з лекціями виступили: Ярослав Федорович Жовнірчик, д.н.д.у., доцент кафедри інноваційної діяльності в АПК НУБіП України  "Удосконалення териториальної організації місцевого самоврядування щодо реформування публічної служби в Україні", Ігор Олексійович Шумак, к.юр.н., доцент, юрисконсульт ЖБК "Дарниця - 2" "Конституційно-правові засади діяльності сільських та селищних голів" та Ольга Леонтіівна Попова, д.е.н., провідний науковий співробітник Інституту економіки та прогнозувань НАНУ "Аграрний і сільський розвиток України в контексті сучасних пріоритетів".

Під час обговорення піднімались наступні питання:

  • Розблокування роботи державного казначейства: власні кошти сільських громад не перераховуються місцевим органам державного казначейства, що призводить до кредиторської заборгованості перед виконанням робіт та послуг.
  • Децентралізація влади шляхом передачи повноважень та фінансування ресурсів на місце.
  • Повернення повноважень в земельній сфері сільським, селищним та районним радам щодо розпоряджання земельного запасу за межами населених пунктів.
  • Концентрація місцевого самоврядування потребує доопрацювання в напрямку адаптації її основних положень саме для практичного застосування на місцях.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook