22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22 червня 2022, 13:21

 Шановні студенти, викладачі та співробітники університету!

 

     Трагедія Другої світової війни, розв’язаної гітлерівською Німеччиною, опалила українців ще у вересні 1939-го, але з 22 червня 1941 року Україні судилося надовго стати великим полем бою.

     У цей скорботний день 81 рік тому на нашу землю прийшла війна, що не оминула жодної родини, спричинила незліченні жертви, руїни та спустошення. Піднявшись проти ворога, українці мужньо боролися на фронтах та у підпіллі. На фронтах другої світової воювали близько 9 мільйонів вихідців з України, майже половина з них віддала своє життя за Вітчизну та свободу народів світу. Невід’ємною складовою цієї справедливої боротьби був український визвольний та партизанський рух, учасники якого самовіддано боронили свою землю від нацистської навали, реалізовуючи споконвічне прагнення до державної незалежності.

     Ніхто ніколи і подумати не міг, але колишні союзники по антигітлерівській коаліції, наші сусіди росіяни, вдалися цього року до агресії проти України.

      24 лютого 2022 року, наче дежавю, на українську землю знову посипалися бомби і ракети від кровавого режиму сучасності – путінської росії. Український народ знову боронить свою землю, своє право на існування, захищає Європу від жахіть війни.

     Незабутній подвиг ветеранів надихає українських військових та добровольців, які сьогодні боронять суверенітет України від військової агресії. Незабутній подвиг наших батьків надихає на перемогу українських військових та добровольців, які сьогодні боронять суверенітет України від військової агресії. Більше 400 добровольців, учасників територіальної оборони, 1000 волонтерів з колективу університету активно включилися у визвольну боротьбу. Науково-педагогічним колективом перераховано на підтримку Збройних Сил України більше 7 мільйонів гривень.

     Наш обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою нацизму і якнайшвидше зупинити нове зло – рашизм. Переконаний, що спільними зусиллями всього прогресивного світу ми неодмінно відновимо цілісність держави, здобудемо Перемогу та встановимо мир на нашій землі. Це священне право українського народу на цивілізаційний вибір – жити в мирі, в благополуччі, в європейській родині.


Вічна слава  усім, хто здолав нацизм! Велика шана захисникам України!
Здолали фашизм – здолаємо й рашизм!

 

З глибокою повагою,


ректор НУБіП України,         Станіслав Ніколаєнко


академік Національної академії педагогічних наук України,
доктор педагогічних наук,
професор

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook