Участь науково-педагогічних працівників юридичного факультету в Міжнародній конференції з Кліматичного права, що відбулась у польському місті Познань

22 червня 2022, 13:28

 Науково-педагогічні працівники юридичного факультету в рамках проєктів Erasmus + «Продовольча політика і право ЄС»:620340-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE та «Екологічне, кліматичне та енергетичне право ЄС»: 620353-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR на запрошення польських колег, 19 травня 2022 року прийняли участь в Міжнародній конференції з Кліматичного права, що відбулась у польському місті Познань.

 

Міжнародна конференція з Кліматичного права включала у собі дві дискусійні панелі: 1) Панель аналізу правових аспектів використання відновлених джерел енергії, пов’язаних з ними можливостями та загрозами; 2) Панель інших важливих проблем екологічного права та безпеки, зокрема, знищення лісів та управління відходами.
Науково-педагогічні працівники юридичного факультету відкрили другу частину міжнародного наукового заходу з актуальних питань у галузі права. Професор кафедри адміністративного та фінансового права, доктор юридичних наук, доцент, Олена Гулак, виступила з доповіддю на тему: «Юридична відповідальність за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення у сфері земельних відносин України», акцентувавши увагу на важливості подолання корупційної складової, особливо у сфері земельних правовідносин, реалізуючи євроінтеграційні прагнення нашої держави. Доповідач під час свого виступу охарактеризувала усі види юридичної відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, виокремлюючи водночас особливості, притаманні власне сфері земельних правовідносин.
Доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, кандидат юридичних наук, доцент Людмила Головко, розкрила тему: «Адаптація законодавства України у сфері охорони довкілля до екологічного права ЄС» та розкрила процес реформування екологічного законодавства України у зв’язку з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та окреслила проблеми, які ще необхідно вирішити.
 
Власне, сама конференція була представлена доповідями провідних європейських фахівців та науковців у розрізі анонсованої тематики. Науковому аналізу іноземних експертів були піддані і питання воєнних дій на території нашої держави та відповідних світових тенденцій, пов’язаних з використанням відновлених джерел енергії, відповідними можливостями та пов’язаними з цим ризиками. Війна на території нашої держави напряму впливає на можливість використання природних ресурсів на світових теренах загалом. Агресія сусідньої держави наразі змушує переглядати стратегію розвитку захисту клімату, продовольчої безпеки, енергетичного балансу, необхідності прискореного переходу до споживання відновлених джерел енергії тощо. Усі ці та багато інших питань постали у полі зору учасників цього наукового заходу.

Доцент Людмила Головко

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook