Обговорюємо нові підходи у реалізації практичної підготовки студентів з ПрАТ «Миронівський хлібопродукт»

23 червня 2022 року

Впровадження нових та удосконалення існуючих підходів до підготовки майбутніх фахівців - на постійному контролі у нашому університеті. Саме з цією метою на базі НУБіП України 23 червня під патронатом проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука та за участі керівника відділу професійного навчання ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" Олени Азєєвої, фахівця з навчання Ксенії Моторіної, старших бізнес-партнерів з персоналу регіональної служби управління персоналом Олени Федоренко (Черкаський регіон) та Марини Григор'євої (Вінницький регіон) відбувся семінар-навчання на тему "Актуальні перспективи та проблеми формування освітнього середовища дуальної форми навчання в період воєнного стану". У заході взяли участь понад 240 науково-педагогічних працівників нашого університету та відокремлених структурних підрозділів.

 

Зі вступним словом до учасників заходу звернувся проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, який поінформував гостей про перебіг освітнього процесу в університеті, розвиток матеріально-технічної бази, досягнення факультетів та ННІ у напрямі реалізації дуального формату навчання та тривалий досвід співпраці у сфері практичного навчання з провідними аграрними підприємствами України, серед яких ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" посідає одну з лідерських позицій.

Олена Азєєва та Ксенія Моторіна у своїй доповіді поділились досягненнями агрохолдингу, досвідом у впровадженні програми дуальної освіти на підприємствах МХП та результатами пілотного проекту.

Їх цікаві та детально проілюстровані доповіді викликали жваву дискусію на низку гострих запитань до доповідачів з боку професора кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Володимира Костюка, завідувача кафедри педагогіки Руслана Сопівника, доцента кафедри терапії і клінічної діагностики Наталії Бойко та доцента кафедри статистики та економічного аналізу Тетяни Собченко.

Про досвід впровадження дуальної освіти безпосередньо на регіональних підприємствах ПрАТ "Миронівський хлібопродукт" розповіли Олена Федоренко та Марина Григор'єва. Вони пояснили специфічні особливості відбору та роботи із майбутніми випускниками низки спеціальностей, підготовка яких здійснюється в нашому університеті.

Досвід нашого університету у напрямі розвитку дуальної форми навчання та практичної підготовки студентів представили керівники двох потужних інженерних підрозділів. Директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун розповів про організацію освітнього процесу за дуальною формою здобуття освіти у інституті, а декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова зробила детальний аналіз  проблематики, що виникла під час упровадження пілотного проекту на факультеті.

 

Актуальність проблеми сьогодення у своїй доповіді розкрила завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації гуманітарно-педагогічного факультету Ірина Сопівник, доповівши учасникам семінару про фасилітаційну сесію щодо співпраці під час воєнного стану. Наукове підгрунтя виступу було проілюстровано детальними поясненнями і викликало цікавість з боку учасників заходу. Зокрема, з питаннями до доповідача звернувся завідувач кафедри анатомії анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професор Олег Мельник.

У заключному слові проректор Василь Шинкарук підбив підсумки роботи семінару, подякував учасникам за грунтовні і цікаві виступи, а гості університету високо оцінили організацію заходу, підкреслили необхідність проведення подібних заходів для поглиблення співпраці між нашим університетом та ПрАТ "Миронівський хлібопродукт".

Ярослав Рудик,
начальник навчального відділу
Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу з питань практичної підготовки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook